Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στη Περιφέρεια Κρήτης με ευχές για το νέο έτος | Photos

πρωτοχρονιάτικα-κάλαντα-στη-περιφέρ-975741

Τα παραδοσιακά Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα έψαλλαν σήμερα Τρίτη στον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλο Μπαριτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Λάμπρο Βαμβακά, τους Περιφερειακούς Συμβούλους Κώστα Φασουλάκη, Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη, εκπρόσωποι φορέων-συλλόγων και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα την Περιφέρεια Κρήτης επισκέφθηκαν: Στρατεύσιμοι από την ΣΕΑΠ Ηρακλείου με επικεφαλής τον Υπολοχαγό Απόστολο Λαγό, ενώ η Φιλαρμονική του δήμου Ηρακλείου με επικεφαλής τον αρχιμουσικό Λεωνίδα Τζωρτζάκη ενθουσίασε τους παραβρισκόμενους με τα «ζωντανά» μουσικά κάλαντα της μπάντας. Τον Περιφερειάρχη Κρήτης επισκέφθηκαν επίσης σήμερα οι εκπρόσωποι του προγράμματος «ESTIA» της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ και συγκεκριμένα τρείς οικογένειες που φιλοξενούνται στη Κρήτη με τα παιδιά τους από Συρία, Αφγανιστάν, Κουρδιστάν, συνοδευόμενοι από την υπεύθυνη του προγράμματος Δήμητρα Καμπέλη, στελέχη, και τον διευθυντή της Αναπτυξιακής Ηρακλείου Γιώργο Μαυρογιάννη. Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ευχόμενος χρόνια πολλά και καλή χρονιά μοίρασε δώρα και γλυκά στα μικρά παιδιά.

Τέλος τα κάλαντα έψαλλαν στη Περιφέρεια τα μέλη του παραδοσιακού εργαστηρίου χορού και μουσικής Ηρακλείου με επικεφαλής το χοροδιδάσκαλο Γιώργο Κουγιουμουτζή.

Ο Περιφερειάρχης για τα μεγάλα έργα υποδομής στο νησί

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ευχόμενος χρόνια πολλά με υγεία, ελπίδα, αισιοδοξία αγάπη και ειρήνη το 2020 αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα υποδομής στο νησί λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εύχομαι όλα αυτά τα οποία δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια για την Κρήτη να ξεκινήσουν να γίνονται. Ειδικά για το μεγάλο αναπτυξιακό έργο που είναι ο βόρειος οδικός άξονας, να ανακοινωθεί πιστεύω μέσα στον Ιανουάριο από τον Πρωθυπουργό της χώρας τον κ. Μητσοτάκη η νέα αρχιτεκτονική και η χρηματοδότηση του έργου. Η ολοκλήρωση του περιφερειακού σχεδιασμού για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και των υγρών αποβλήτων μία δουλειά που έχει γίνει πριν από μια πενταετία περίπου με την αείμνηστη Βιργινία Μανασάκη, σε τεχνοκρατικό επίπεδο και που μας δίνει τη δυνατότητα μέσα στην επόμενη τριετία να ολοκληρώσουμε όλα τα έργα διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων.

Η ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα, επίσης μια σειρά έργων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο που υπογράφουμε τον Μάρτιο με τον ανάδοχο του έργου. Ένα έργο με προϋπολογισμό 35 εκ. ευρώ που αφορά 452 σημεία στο επαρχιακό δίκτυο και αφορά την οδική ασφάλεια. Επίσης κοινωνικές υποδομές που κάποιες έχουν ξεκινήσει και άλλες ξεκινούν και ολοκληρώνονται μέσα στην επόμενη τριετία» και πρόσθεσε:

«Όλα αυτά γίνονται πάντα με τη συνεργασία τη συνέργεια των εμπλεκομένων φορέων, πάνω από όλα όμως με τις υπηρεσίες μας, και θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη, τους εργαζόμενους της Περιφέρειας και τους συνεργάτες μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακούς Σύμβουλους. Επίσης δώσαμε και δίνουμε έμφαση στον αθλητισμό, με νέες υποδομές σε όλο το νησί, την διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και τα επόμενα χρόνια. Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός, τα παιδιά μας πρέπει να ασχολούνται με τον αθλητισμό και είναι υποχρέωση της Περιφέρειας να στηρίζει τον αθλητισμό σε όλη την Κρήτη σε όλα τα αθλήματα».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook