Πρώτο ραντεβού: Τα υπέρ και τα κατά για να υπάρξει και δεύτερο

πρώτο-ραντεβού-τα-υπέρ-και-τα-κατά-για-1187109

Ακόμα κι αν βγεις μία φορά με κάποιον και δεν… υπάρξει δεύτερη δε χρειάζεται να απογοητευτείς. Θα έχεις κερδίσει μια ωραία ευκαιρία να βγεις από το σπίτι, να περάσεις όμορφα και, αν αυτό δε συνέβη, να έχεις μάθει κάτι για εσένα (όπως τι δε σου αρέσει σε ένα ραντεβού ή ποιο χαρακτηριστικό δε θα άντεχες στον άνθρωπο που θα είναι δίπλα σου).

Οι παρακάτω σκέψεις αναφορικά με το «πρώτο ραντεβού» με έναν άνθρωπο που σου έχει φανεί ενδιαφέρων και άξιος λόγου μπορεί να σε βοηθήσουν να ξεκαθαρίσεις το πρακτικό και το συναισθηματικό τοπίο, να ξανασκεφτείς τις προσδοκίες και τις επιθυμίες από αυτή τη συνάντηση.

Για ένα επιτυχημένο πρώτο ραντεβού

Μη χτίσεις υψηλές προσδοκίες: Είτε πρόκειται να συναντήσεις κάποιον που γνωρίζεις για πρώτη φορά είτε τον γνωρίζεις μέσω γνωστών, το πρώτο ραντεβού είναι απλώς και μόνο μια συνάντηση, αφού σίγουρα δε γνωρίζεις την πιο προσωπική πλευρά του ανθρώπου απέναντί σου για να τον θέσεις κατευθείαν υποψήφιο σύντροφό σου. Είναι ωραίο να είσαι αισιόδοξη, αλλά η μόνη προσδοκία που χρειάζεσαι είναι ότι θα γνωρίσεις λίγο καλύτερα κάποιον που σε ενδιαφέρει. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να μάθεις κάθε λεπτομέρεια της ζωής του, ούτε να… κλείσετε ημερομηνία γάμου! Ένας υγιής στόχος πρώτου ραντεβού είναι μέσα από απλές, χωρίς άγχος και επιδιώξεις κουβέντες να καταλάβεις σε πρώτη φάση το πιο σημαντικό: αν έχετε χημεία!

Μην υπερβάλλεις με την εμφάνισή σου: Έχεις ήδη τη νευρικότητα της πρώτης φοράς και τη φυσιολογική αμηχανία που φέρνει, δε χρειάζεται να δυσκολέψεις τη ζωή σου με επιπρόσθετο άγχος για την εμφάνισή σου. Απόφυγε τη λαχτάρα να εντυπωσιάσεις με ένα στυλ που δε θα σε αφήσει να νιώθεις ήσυχη, να κινείσαι άνετα, να σου εμπνέει σιγουριά. Χωρίς να το σκεφτείς πολύ, φόρεσε κάτι που ξέρεις ότι σου πάει, είναι άνετο, safe και το έχεις συνδέσει με ωραίες στιγμές!

Μη συμπεριφερθείς σαν να έχετε ήδη σχέση: Το ότι βγήκατε μαζί δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα παραμείνετε μαζί σε μια σχέση με διάρκεια, γι’ αυτό καλό είναι να αποφύγεις τις πολλές ερωτήσεις (για το τι θέλει, ποιος είναι ο μισθός του, τι ψάχνει, πώς βλέπει το γάμο, τι έκανε πριν, τι ψάχνει σε μια γυναίκα), όπως επίσης και τις πολλές δηλώσεις (τι προϋποθέσεις βάζεις για να είσαι μαζί του, τι περιμένεις από μια σχέση, τι δε θέλεις να ξαναζήσεις), γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τον τρομάξεις διαλύοντας γρήγορα το συννεφάκι ρομαντισμού.

Πώς θα κυλήσει πιο άνετα το πρώτο ραντεβού

Λέγοντας «ναι» στην πρώτη αυτή συνάντηση –ή προτείνοντάς την–, μπαίνεις στη διαδικασία του ραντεβού γιατί πραγματικά θέλεις να βρεις κάποιον με τον οποίο θα υπάρχει αμοιβαία σύνδεση και μοίρασμα. Κάποιον που θα σε κάνει ευτυχισμένη και που θα θέλεις κι εσύ να τον κάνεις ευτυχισμένο σε αντάλλαγμα. Είναι λοιπόν καλύτερο να εστιάσεις σε ό,τι θα σας βοηθήσει και τους δύο να παραμείνετε χαλαροί, να περάσετε όμορφα και, κυρίως, να δημιουργήσετε το πεδίο για να εκφραστείτε με ειλικρίνεια και αυθεντικότητα. Τι θα βοηθήσει:

Διευκόλυνε τον προγραμματισμό σας (ώρα, μέρος κ.λπ.) χωρίς να σπαταλήσεις πολύ χρόνο στο να αποφασίσεις ποιο θα ήταν το τέλειο μέρος να βρεθείτε. Κι ένας απλός απογευματινός καφές αρκεί! Αν περάσετε καλά, μπορεί και να ακολουθήσει ένα δείπνο ή ποτό!

Απόφυγε το υπερβολικό texting πριν από το ραντεβού σας για κάθε απορία και λεπτομέρεια που θέλεις να ξέρεις ή να πεις και επίλεξε να παραμείνεις λιτή και με μια διακριτική απόσταση ως τη στιγμή που θα βρεθείτε εκπέμποντας έτσι σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Σκέψου από πριν χρήσιμες «ανώδυνες» ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να τον γνωρίσεις καλύτερα χωρίς να γίνεις αδιάκριτη. Τα χόμπι του, το αγαπημένο του φαγητό, η μουσική που ακούει, οι διακοπές που επιλέγει είναι στοιχεία που μπορούν να σου δώσουν πολύτιμες πληροφορίες για να καταλάβεις αν σου ταιριάζει.

Όπως θέλεις να μάθεις για εκείνον, σκέψου ότι κι εκείνος θα θέλει να σε γνωρίσει λίγο καλύτερα, οπότε δεν είναι κακή ιδέα να αφιερώσεις λίγο χρόνο στην προετοιμασία σου. Ναι, δεν είναι σαν να πηγαίνεις σε interview για νέα θέση, αλλά, με έναν τρόπο, το να σκεφτείς απαντήσεις σε μια υποθετική συνέντευξη γνωριμίας θα σε βοηθήσει πολύ!

Αφιέρωσε λίγο χρόνο και σκέψου τι θα απαντούσες στις παρακάτω ερωτήσεις (και πάρε ιδέες για να μάθεις κι εσύ αντίστοιχα για εκείνον):

  • Τι σου αρέσει να κάνεις όταν έχεις ελεύθερο χρόνο;
  • Ποια είναι μια αξέχαστη εμπειρία σου;
  • Σε ποιον αγαπημένο προορισμό θα ξαναπήγαινες;
  • Ποιο φαγητό σου αρέσει;
  • Ποια είναι μια αγαπημένη σου συνήθεια;
  • Σε τι είσαι πολύ καλή ή έχεις ιδιαίτερο ταλέντο/χάρισμα;
  • Τι σε κάνει να γελάς;

Πήγε καλά;

Μερικές φορές ένα πρώτο ραντεβού φαίνεται ότι πηγαίνει καλά, αλλά δεν οδηγεί πουθενά.

Άλλες φορές μπορεί να πάει στραβά, αλλά διαπιστώνεις ότι θέλεις να τον ξαναδείς. Πώς καταλαβαίνεις, όμως, αν έχει πάει καλά; Ποια είναι τα σημάδια που επιβεβαιώνουν την καλή χημεία και δίνουν το πράσινο φως για τη συνέχεια;

H επαφή σας κατά τη διάρκεια του ραντεβού: Σε κοιτούσε κατευθείαν στα μάτια, ήσουν στραμμένη προς το μέρος του, κάνατε κάποια κίνηση να έρθετε πιο κοντά ενώ πίνατε το ποτό σας;

H ροή της κουβέντας σας: Μιλούσατε συνεχώς ή υπήρξαν μεγάλα κενά αμηχανίας που κοιτούσατε αδιάφορα γύρω σας ή κοιτούσατε το ρολόι (ή, ακόμα χειρότερα, τα κινητά σας);

Oι κοινές σας αξίες: Aκόμα και από τα πιο απλά μπορείς να καταλάβεις αν είναι ευγενικός, αν έχετε κοινό τρόπο σκέψης, αν συμφωνείς με τις πεποιθήσεις του κι αν ταυτίζεσαι με τις αρχές και τις αξίες του.

O τρόπος που χαιρετηθήκατε στο τέλος: Είχε ζεστασιά; Αγκαλιαστήκατε; Μοιραστήκατε πόσο ωραία περάσατε και την πρόθεση να τα ξαναπείτε σύντομα;

Θα υπάρξει δεύτερο ραντεβού;

Αν αναρωτιέσαι αν θα ξαναβρεθείτε, εμπιστέψου την πρώτη ενστικτώδη σου αίσθηση όταν βρεθείς μακριά του. Χαμογελάς μόνη σου γιατί πέρασες όμορφα; Νιώθεις ότι θέλεις να μάθεις κι άλλα για εκείνον; Σου λείπει ήδη η παρουσία του; Εμπιστέψου αυτό που νιώθεις και πρόσεξε μην παρασυρθείς μόνο από τα μηνύματα που μπορεί να έλαβες από εκείνον, ειδικά αν ήταν θετικά. Εσύ και μόνο ξέρεις αν θέλεις να έχετε συνέχεια και η επιλογή είναι δική σου για το αν θα τη δώσεις! Μη σκεφτείς στιγμή τι θα γίνει αν αρνηθείς και πότε θα έχεις ξανά την ευκαιρία να βγεις, αλλά επικεντρώσου σε όλα όσα σε κάνουν να νιώθεις ότι αξίζει να ανταποκριθείς θετικά για τη συνέχεια.

shape.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook