Πρώτο κρούσμα κορονοϊού στο Ολυμπιακό Χωριό

πρώτο-κρούσμα-κορονοϊού-στο-ολυμπιακ-1252760
AP Photo/Hiro Komae

Μια εβδομάδα πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και το πρώτο κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε στο Ολυμπιακό Χωριό -ανέφεραν οι διοργανωτές- και αμέσως ήχησε σειρήνα συναγερμού.

Πρόκειται για μέλος ξένης αντιπροσωπείας, ωστόσο για λόγους εμπιστευτικότητας η οργανωτική επιτροπή δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εθνικότητα ή το φύλο του.

Αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής Seiko Hashimoto, επιβεβαίωσαν το κρούσμα και δήλωσαν ότι το θετικό τεστ ελήφθη την Παρασκευή.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν το 2020. Η πανδημία οδήγησε στη ματαίωσή τους για ένα χρόνο. Οι αγώνες ξεκινούν στις 23 Ιουλίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 8 Αυγούστου ενώ θα διεξαχθούν χωρίς θεατές εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που λαμβάνονται για τον ιό.

Το Ολυμπιακό Χωριό θα φιλοξενήσει περίπου 11.000 αθλητές κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και χιλιάδες άλλους υπαλλήλους.

Οι διοργανωτές λένε ότι από την 1η Ιουλίου 44 άτομα έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον νέο κορονοϊό κανείς όμως από αυτούς δεν ζούσε στο Ολυμπιακό Χωριό. Οι περισσότερες μολύνσεις αφορούν ανθρώπους που εμπλέκονται με το «κατασκευαστικό κομμάτι» και «προσωπικό που σχετίζεται με τους αγώνες». Η λίστα περιλαμβάνει έναν αθλητή και τρία μέλη μέσων ενημέρωσης.

Από τα 44 θετικά δείγματα, μόνο 12 αναφέρονται ως «μη κάτοικοι της Ιαπωνίας».

efsyn.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook