Πρώτο κουδούνι με κενά σε γυμνάσια και λύκεια των Χανίων

πρώτο-κουδούνι-με-κενά-σε-γυμνάσια-και-1520716

Αγιασμός στα σχολεία των Χανίων με πολλά κενά καθηγητών όπως καταγγέλουν οι αιρετοί ΠΥΣΔΕ Χανίων καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία υπάρχουν 45 κενά στην γενική αγωγή και 34 ειδικής αγωγής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Υπουργείο Παιδείας για άλλη μια χρονιά προσέλαβε πολύ λίγους αναπληρωτές καθηγητές για τα σχολεία των Χανίων. Το φαινόμενο φυσικά είναι πανελλαδικό, γεγονός που καθιστά προβληματική την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς. Συγκεκριμένα, ενώ το ΠΥΣΔΕ Χανίων είχε δηλώσει στο Υπουργείο 130 κενά καθηγητών Γενικής Παιδείας (Φιλολόγων, Μαθηματικών, Φυσικών, Χημικών …..) προσελήφθησαν μόλις 85. Αντίστοιχα, στον ευαίσθητο χώρο της Ειδικής Αγωγής (Παράλληλη Στήριξη, Τμήματα Ένταξης) ενώ είχαν ζητηθεί 114 εκπαιδευτικοί εστάλησαν στο νομό μόλις 80.

Παράλληλα κλήθηκε το υπηρεσιακό συμβούλιο να δώσει προτεραιότητα σε κενά κάνοντας τον «τροχονόμο» των εκπαιδευτικών αναγκών ενώ το Υπουργείο συνέχισε να δημιουργεί νέα κενά στα σχολεία με τις αποφάσεις του (π.χ. αποσπάσεις καθηγητών στο Πειραματικό).

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αφού αρχικά διέψευσε την ύπαρξη χιλιάδων κενών στα σχολεία πέραν των 28.353 προσλήψεων που έκανε πανελλαδικά, έσπευσε στη συνέχεια να προσγειωθεί στη πεζή πραγματικότητα διαβεβαιώνοντας πως τα κενά θα καλυφθούν μέχρι τις 4 Οκτωβρίου(άλλα 19000 περίπου). Είναι πια ξεκάθαρο πως θα χαθούν χιλιάδες διδακτικές ώρες στις σχολικές μονάδες του νομού.

Είναι ακόμα πιο ξεκάθαρο πως το πρόβλημα της στελέχωσης στα σχολεία δεν λύνεται με «ασπιρίνες», δηλαδή με προσλήψεις αναπληρωτών αλλά με μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών λειτουργών. Πλείστες έρευνες έχουν αποδείξει την ωφέλεια που μπορούν να έχουν οι μαθητές μας από την ύπαρξη μόνιμου και άρα σταθερού προσωπικού στις σχολικές μονάδες. Επιτέλους, ας επωφεληθεί από την πολυδιαφημισμένη οικονομική ανάπτυξη το πιο υγιές και ελπιδοφόρο τμήμα της κοινωνίας, οι μαθητές μας.

ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΠΥΣΔΕ ΧΑΝΙΩΝ

Βασιλαντωνάκης Σταύρος

Παπαστάμος Βασίλης»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook