Πρωτιές για τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου και Κρήτης

πρωτιές-για-τον-ιστιοπλοϊκό-όμιλο-χαν-1231102

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων συμμετείχε  με πολύ μεγάλη επιτυχία στο περιφερειακό πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου και Κρήτης  Optimist kai Laser 4,7 που πραγματοποιήθηκε 27-30 Μαΐου στην Αθήνα στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Κέντρου, με διοργανωτή όμιλο τον ΝΟΕΦ  υπό την αιγίδα της ΕΙΟ.

Με τη συμμετοχή 16 ομίλων από τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη έλαβαν μέρος  128 συνολικά  αθλητές/τριες και στις δύο κατηγορίες .

Μετά από 9 ιστιοδρομίες , με έντονο συναγωνισμό και  7μήνες αγωνιστικής απραξίας, αλλά με έντονη και συγκροτημένη προπόνηση οι κόποι των αθλητών/τριων  και προπονητών  ανταμείφθηκαν.

Ο ΙΟΧανίων είναι ο πολυνίκης όμιλος στην περιφέρεια Νήσων Αιγαίου και Κρήτης.

Ειδικότερα η Κωνσταντίνα Σινάνη κατέκτησε το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου Κρήτης στη Γενική Κατάταξη, 1η στα κορίτσια και στα 1η στα 12χρονα κορίτσια. Ο Άγγελος Νικολάου 2ος στην Γενική Κατάταξη, 1ος στα αγόρια και 1ος στα 12χρονα αγόρια. Στα Laser 4,7 ο Παράσχος Μπιλάς 9ος στη Γενική Κατάταξη, η Μαριάννα Μανιουδάκη 28η  και 46ος  ο Παύλος Κακούρης.  Στην πρόκριση για τις Εθνικές ομάδες προκρίθηκαν από τους  11 αθλητές οι 7 και τέθηκαν οι βάσεις για υψηλότερες διακρίσεις.

Στην προεθνική ομάδα που συγκροτήθηκε μπήκαν οι Σινάνη Κωνσταντίνα και Νικολάου Άγγελος.

Ο Ι.Ο.Χανίων συγχαίρει όλους τους αθλητές του για την αγωνιστικότητα και το πείσμα που έδειξαν ανταποκρινόμενοι στις απαιτητικές συνθήκες του αγώνα. Συγχαίρει τους προπονητές του Σωτηρίου Βασίλη και Σηφάκη Ανδρέα για την προετοιμασία και την άψογη καθοδήγηση των αθλητών μας.

Αγαπητοί γονείς , οι θυσίες που κάναμε όλοι μαζί αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς. Τώρα απαιτείται να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες τόσο του Ομίλου όσο και των παιδιών και των προπονητών μας.

Επίσης το ΔΣ του Ιστιοπλοϊκού  Ομίλου Χανίων οφείλει να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο επιτροπής Αγώνων κ. Σκλαβούνο για την άψογη διεξαγωγή των ιστιοδρομιών, τον κ. Παπαστεφάνου Γιώργο για την άψογη φιλοξενία καθώς και όλα τα μέλη του γραφείου αθλητισμού για την εξυπηρέτηση των αγώνων. Το Δημήτρη Μανιουδάκη και την Αλεξάνδρα Τσαλατσάνη για τη βοήθεια στις μετακινήσεις.

Τέλος ο Ιστιοπλοϊκός όμιλος Χανίων  θέλει να ευχαριστήσει  την κοινοπραξία ΑΝΕΚ LINES και BLUE STAR FERRIES, για την αμέριστη συμπαράσταση τους εδώ και 15 χρόνια, στις μετακινήσεις μας.

Αναλυτικότερα, η γενική κατάταξη στα Optimist όπου έλαβαν μέρος 81 παιδιά, ήταν η εξής:

Optimist

1η -Σινάνη Κωνσταντίνα

2ος – Νικολάου Άγγελος

9ος-Κακούρης Ανδρέας

12ος – Φυλλαδιτάκης Γίωργος

15η -Φυλλαδιτάκη Μελίνα

19ος Ζαμπακόλας Παντελής-Άγγελος

41η – Παίσιος Ίντα – Ματθαία

74ος- Σηφάκης Εμμανουήλ

 

Optimist Κορίτσια

1η -Σινάνη Κωνσταντίνα

5η -Φυλλαδιτάκη Μελίνα

15η – Παίσιος Ίντα – Ματθαία

 

Optimist Αγόρια

1ος – Νικολάου Άγγελος

8ος-Κακούρης Ανδρέας

9ος – Φυλλαδιτάκης Γίωργος

12ος Ζαμπακόλας Παντελής-Άγγελος

49ος- Σηφάκης Εμμανουήλ

 

Αναλυτικότερα, η γενική κατάταξη στα Laser 4,7 όπου έλαβαν μέρος 47 παιδιά, ήταν η εξής:

Laser 4,7

9ος Μπιλάς Παράσχος

28η -Μανιουδάκη Μαριάννα

46ος- Κακούρης Παύλος

 

Laser 4,7 – Αγόρια

5ος Μπιλάς Παράσχος

31ος- Κακούρης Παύλος

 

Laser 4,7 – Κορίτσια

11η -Μανιουδάκη Μαριάννα

Επόμενο ραντεβού είναι στην Πρόκριση Εθνικών Ομάδων 9 -13 Ιουνίου στον ΟΣΦΠ όπου συμμετέχουν 144 αθλητές/τριες Optimist από τα περιφερειακά πρωταθλήματα θα διεκδικήσουν 10 θέσεις για την Εθνική Ομάδα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Optimist και 7 για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Στα laser 4,7 όπου συμμετέχουν 92 αθλητές/τριες Laser 4,7 από τα περιφερειακά πρωταθλήματα  που θα διεκδικήσουν θέσεις στην Εθνική Ομάδα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Laser 4,7 και  για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η αποστολή του ΙΟΧανίων θα είναι για τα Optimst οι Σινάνη Κωνσταντίνα, Νικολάου Αγγελος, Κακούρης Ανδρέας, Φυλλαδιτάκης Γιώργος , Φυλλαδιτάκη Μελίνα ,Ζαμπακόλας Παντέλης-Άγγελος και στα Laser 4,7  ο Μπιλάς Παράσχος.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook