Πρώτη εκδρομή στην παραλία ωοτοκίας των θαλάσσιων χελωνών για τα παιδιά του 8ου δημοτικού σχολείου Χανίων

Δράσεις ευαισθητοποίησης σε θέματα Περιβάλλοντος στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων πραγματοποίησαν οι μαθητές του Ε2 του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων σε συνεργασία με την Εθελοντική ομάδα για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας «Αρχέλων».

Οι θαλάσσιες χελώνες, οι φωλιές, τα αυγά και τα χελωνάκια προστατεύονται από την ελληνική νομοθεσία και διεθνείς συμβάσεις.

Τα παιδιά επισκέφτηκαν παραλία ωοτοκίας της περιοχής ( Πύργος Ψηλονέρου) συνοδεία του δασκάλου τους Ευάγγελου Παγωνίδη όπου παρακολούθησαν και συμμετείχαν βιωματικά στην εκσκαφή και διαλογή των αυγών από τις φωλιές των θαλάσσιων χελωνών που πραγματοποίησαν εθελοντικά, μέλη του Συλλόγου Αρχέλων.

Με τον τρόπο αυτό θέλησαν να περάσουν το δικό τους μήνυμα και να αφήσουν το οικολογικό τους αποτύπωμα στο φυσικό χώρο των θαλάσσιων χελωνών που έγινε παράλληλα βιωματικός τόπος μάθησης.

Εξάλλου η προστασία του Περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση της κλιματικής Αλλαγής αποτελούν τα βασικότερα ζητήματα που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε στο άμεσο μέλλον. Και τα παιδιά έχουν ήδη ξεκινήσει… Καλή Σχολική Χρονιά!

Η διεύθυνση του σχολείου αναφέρει: Εγκάρδια ευχαριστούμε την κ. Λυδία Κουτρουδίτσου, Υπεύθυνη Προγράμματος Κρήτης του Συλλόγου για την Προστασία της θαλάσσιας Χελώνας «Αρχέλων», για την ουσιαστική βοήθεια και συμπαράσταση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ