Πρώτη δύναμη η «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

πρώτη-δύναμη-η-πανσπουδαστική-κίνησ-1447375

Πρώτη δύναμη σε όλη την χώρα αλλά και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης αναδεικνύεται η Πανσπουδαστική Κίνηση συνεργασίας στις Φοιτητικές Εκλογές του 2022.

Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές προσήλθαν στην κάλπη τρία χρόνια μετά τις τελευταίες φοιτητές εκλογές και έστειλαν ηχηρό μήνυμα και από την Κρήτη.

Σε δήλωση του, ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ για το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών:

«Τρία χρόνια μετά την τελευταία εκλογική διαδικασία η επιστροφή πάνω από 50.000 φοιτητών στις κάλπες έμελλε να αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα σε μια ιστορική αναμέτρηση που οι φοιτητές με την ψήφο τους ύψωσαν την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας στο μεγαλύτερο ποσοστό της εδώ και δεκαετίες.

Οι νέοι και νέες που πάλεψαν να γίνουν φοιτητές ΞΑΝΑ, παίρνουν τους συλλόγους στα χέρια τους ΞΑΝΑ, τους ζωντανεύουν κόντρα στα σχέδια διάλυσής τους από την κυβέρνηση, κρατώντας ζωντανά τα όνειρά τους για τις σπουδές και το Πανεπιστήμιο που έχουν ανάγκη.

Ενώ ακόμη η καταμέτρηση συνεχίζεται οι δυνάμεις της Πανσπουδαστικής καταγράφουν σαρωτική άνοδο με πρωτιές σε δεκάδες συλλόγους και ιδρύματα της χώρας και μεγάλη πιθανότητα ακόμη και της πρώτης θέσης σε όλη την Ελλάδα.

Οι γεμάτες γαρύφαλλα κάλπες είναι η αποστομωτική απάντηση του φοιτητικού κινήματος, της νέας γενιάς που δεν «βολεύεται με λιγότερο ουρανό». Είναι το αποφασιστικό, τολμηρό και σίγουρό της βήμα να βγει μπροστά, να γίνει πρωταγωνίστρια και να κατακτήσει όσα της αξίζουν μαζί με τον λαό. Είναι η ελπιδοφόρα σπίθα που μπορεί να ανάψει την πυρκαγιά της ανυπακοής, της αντίστασης και του αγώνα για όλα εκείνα που οι φοιτητές ονειρεύονται.

Η κυβερνητική πολιτική καταδικάστηκε με τη μεγάλη πτώση της ΔΑΠ (…)»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» από τις φοιτητικές εκλογές του 2022, καθώς κατέγραψε σαρωτική άνοδο. Σε σύνολο 259 συλλόγων, ψήφισαν 51.890 φοιτητές. Τα λευκά ήταν 1.266 και τα άκυρα 1.976.

  • Η «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» λαμβάνει: 16.684 ψήφους και 33,43%.
  • Η ΔΑΠ λαμβάνει: 13.807 ψήφους και 27,66%.
  • Η ΠΑΣΠ λαμβάνει 5.056 ψήφους και 10,13%.
  • Το BLOCO (ΣΥΡΙΖΑ) λαμβάνει 1.267 ψήφους και 2,54%.
  • Τα ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ λαμβάνουν 4.992 ψήφους και 10%.
  • Τα ΕΑΑΚ λαμβάνουν 2.642 ψήφους και 5,29%.
  • Τα ΛΟΙΠΑ λαμβάνουν 4.200 ψήφους και 8,41%

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook