Πρώτες διακοπές με το μωρό – Τι να έχετε μαζί σας και τι να προσέξετε

πρώτες-διακοπές-με-το-μωρό-τι-να-έχετ-1482902

Αν ζητούσαμε από νέους γονείς να μας κάνουν μια λίστα με όσα έχουν αλλάξει στη ζωή τους από τη στιγμή που απέκτησαν το πρώτο τους μωρό, ακόμη θα διαβάζαμε.

Η πραγματικότητα ξεπερνάει τη φαντασία όταν έρχεται στον κόσμο ένα παιδί. Ακόμη και αν πιστεύετε ότι τα έχετε σχεδιάσει/προγραμματίσει/δρομολογήσει όλα, ένα είναι βέβαιο. Θα διαψευστείτε πολύ γρήγορα. Αντικείμενα που δεν θα φανταζόσασταν ποτέ ότι έχουν κάποια χρησιμότητα, μικροσκοπικά και μεγαλύτερα πράγματα με άγνωστες λέξεις για ονόματα, και προϊόντα καθημερινής περιποίησης που δεν θα σκεφτόσασταν ποτέ ότι έχουν κάποια χρήση, αποκτούν πλέον άλλο νόημα και σκοπό. Με το μωρό σας θα μάθετε πολλά νέα πράγματα και θα χρησιμοποιήσετε ακόμη περισσότερα.

Οι διακοπές με ένα βρέφος, όπως και οι εξισώσεις με άγνωστο Χ, αποτελούν μια σπαζοκεφαλιά για δυνατούς λύτες. Τόσο για το σημείο που θα επιλέξετε να περάσετε τις ημέρες της άδειάς σας, όσο και για όλα αυτά που θα πρέπει να έχετε μαζί σας προκειμένου να βολευτεί όσο γίνεται η νέα απαιτητική προσθήκη της οικογένειας.

Επιλέξτε το μέρος που θα πάτε διακοπές σύμφωνα με τα γούστα σας αλλά και με τις αποστάσεις από ιατροφαρμακευτικές δομές. Όσο πιο κοντά σε φαρμακεία και νοσοκομεία τόσο πιο ήρεμοι θα είστε για να απολαύσετε τις διακοπές σας. Όταν αποφασίσετε να πάτε κάπου με το μωρό, σκεφτείτε και την πρόσβαση. Τα πλακόστρωτα δρομάκια δεν αποτελούν και το καλύτερο οδόστρωμα για τα παιδικά καρότσια.

Πολλοί γονείς προτιμούν τα all inclusive ξενοδοχεία από άλλες μονάδες αφού οι παροχές τους προσφέρουν μεγαλύτερη ξεκούραση στους γονείς και μια έξτρα αίσθηση ασφάλειας για το μωρό.

Τι να έχετε μαζί σας

Προμηθευτείτε βρεφικό κάθισμα αυτοκινήτου και καρότσι. Είναι αδιαπραγμάτευτη η ασφάλεια με την οποία θα πρέπει να ταξιδέψετε, ειδικά αν το ταξίδι σας περιλαμβάνει μετακινήσεις με αυτοκίνητο. Τα προϊόντα 2 σε 1 είναι πολύ χρήσιμα σε αυτή την περίπτωση, καθώς γλιτώνετε χώρο αλλά και χρήματα. Επιλέξτε να κάνετε τα μακρινά ταξίδια σε ώρες που το βρέφος συνηθίζει να κοιμάται.

Ένας αποστειρωτής είναι απαραίτητος αν το μωρό σας δεν θηλάζει. Τα μπιμπερό, τα μασητικά, πιπίλες (αν σε περίπτωση χρησιμοποιείτε) και οτιδήποτε μπορεί να βάλει ένα μωράκι στο στόμα του χρειάζεται αποστείρωση.

Μια κουνουπιέρα η οποία θα εφαρμόζει στα περισσότερα πορτ-μπεμπέ, καρότσια καθίσματα αυτοκινήτου και καλάθια, και είναι χρήσιμη όπου κι αν βρίσκεστε με το μικρό σας. Έτσι θα προστατεύσετε το μωρό σας από μύγες και τσιμπήματα κουνουπιών. Φροντίστε να είναι ελαφριά και πρακτική και να αποθηκεύεται εύκολα ώστε να την έχετε μαζί σας όποτε τη χρειάζεστε.

Ένας μάρσιπος είναι πάντα μια πολύ καλή ιδέα, ιδιαίτερα αν το μωρό σας θηλάζει. Φροντίστε να είναι μαλακός και απλός στη χρήση, ώστε να μεταφέρετε, να κοιμίζετε ή να θηλάζετε με ευκολία το μωρό σας. Καλό θα είναι να είναι από μαλακά και άνετα υλικά για να μην ιδρώνει ούτε το βρέφος αλλά ούτε και εσείς.

Ζητήστε από το ξενοδοχείο να υπάρχει παρκοκρέβατο στο δωμάτιο. Είναι πολύ σημαντικό, αν δεν κάνετε συγκοίμηση, το μωράκι σας να κοιμηθεί με ασφάλεια. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατό, προμηθευτείτε μια φορητή κούνια, η οποία θα μπορεί να μεταφερθεί εύκολα και να συναρμολογηθεί με μια κίνηση.

Ένα κουτί πρώτων βοηθειών θα πρέπει να βρίσκεται οπωσδήποτε στη βαλίτσα σας, τόσο για επιμολύνσεις του δέρματος των μωρών όσο και για τυχόν τραυματισμούς. Φροντίστε να προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα ή αν τα έχετε ήδη, τσεκάρετε τις ημερομηνίες λήξης.

Δοχεία φαγητού για τα μωράκια άνω των 6 μηνών. Όποια μέθοδο σίτισης και αν ακολουθείτε για το μωρό σας, ένα είναι βέβαιο. Όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού, καλό είναι να έχετε μαζί σας πρακτικά,ισοθερμικά δοχεία φαγητού για να έχετε πάντα τις τροφές του μαζί σας. Επιλέξτε ισοθερμικά δοχεία για το καλοκαίρι, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες σε άλλη περίπτωση μπορούν να αλλοιώσουν τα τρόφιμα.

Αντηλιακά για το μωρό σας, αν αυτό είναι πάνω από 6 μηνών. Η προστασία από τον ήλιο είναι υψίστης σημασίας. Γι’ αυτό θα πρέπει οι γονείς ή οι φροντιστές που είναι με το μωρό να το στεγνώνουν μετά από κάθε μπάνιο, να το πλένουν με καθαρό νερό και να απλώνουν αντηλιακή κρέμα σε όλο του το σώμα. Φροντίστε η θάλασσα στην οποία θα μπει το μωρό σας να είναι καθαρή ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για επιμολύνσεις.

Και τέλος, φροντίστε να έχετε μαζί σας στις διακοπές το μπανάκι του μωρού σας και ακολουθήστε το πρόγραμμα που έχετε στο σπίτι. Είναι σημαντικό να ξεκουραστείτε χωρίς ωστόσο να διαταράξετε σοβαρά το πρόγραμμα του μωρού σας.

Ιδανικές διακοπές δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο οι διακοπές με την οικογένειά σας. Φροντίστε να σας μείνουν αξέχαστες.

travel.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook