Πρωταθλητής στην Α1 χάντμπολ ο Ολυμπιακός – Επέστρεψαν στον θρόνο τους οι «ερυθρόλευκοι»

πρωταθλητής-στην-α1-χάντμπολ-ο-ολυμπια-1451416

Επιστροφή στον θρόνο του για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες που μετά τα δύο πρώτα τους πρωταθλήματα είδαν την ΑΕΚ να κατακτούν τα επόμενα δύο, έφτασαν και πάλι στην κορυφή, επικρατώντας στον 4ο τελικό της Ένωσης με 25-23.

Με τη νίκη αυτή οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 3-1 νίκες και παρότι είχαν μειονέκτημα έδρας μπόρεσαν να πάρουν τον τίτλο που είναι και ο 3ος στην ιστορία τους, σε ένα παιχνίδι που όπως και τα υπόλοιπα 3 έγιναν στο κλειστό της Χαλκίδας.

Μαγικός Παπαβασίλης με 9 γκολ και 9/9 επιθέσεις

Σε ένα τέτοιο παιχνίδι όλοι οι παίκτες και των δύο ομάδων έδωσαν το 100% των δυνατοτήτων τους, αλλά αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Γιώργος Παπαβασίλης, ο οποίος ήταν πραγματικά ασταμάτητος. Ο Παπαβασίλης κατάφερε να σκοράρει 9 φορές έχοντας το εντυπωσιακό 9/9 επιθέσεις, πετυχαίνοντας κρίσιμα γκολ και συμβάλλοντας τα μέγιστα στο να κάνει ο Ολυμπιακός το 3-1 νίκες και να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Μεγάλο ντέρμπι στο πρώτο και ένταση στο τέλος

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα ημίχρονο στο οποίο ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα με 2-0, 3-1 και 4-2 μπαίνοντας πιο δυνατά από την ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» από την πλευρά τους αντέδρασαν σε 4-4 και για πρώτη φορά πήραν το προβάδισμα με 6-7 και 7-9, παρότι έχασαν δύο συνεχόμενα πέναλτι με τον Κεδέρη. Από το 6-7 μάλιστα οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να πάρουν πάλι το προβάδισμα στο πρώτο μέρος. Οι «ερυθρόλευκοι» όμως αντέδρασαν, ισοφάρισαν και πάλι με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες με 11-11.

Ένα τέλος ημιχρόνου που είχε ένταση ανάμεσα στους παίκτες και των δύο, με συνέπεια να ξεκινήσουν το δεύτερο από μία αποβολή, για τους γηπεδούχους ο Πασιάς και για τους φιλοξενούμενους ο Ουγκάλντε

Πήραν το προβάδισμα και δεν το έχασαν ποτέ

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε και πάλι μια μεγάλη κόντρα ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Δύο ομάδες που μας χάρισαν πλούσιο θέαμα. Η Ένωση κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα πότε για 1 πότε για 2 γκολ. Όμως στο 19-20, οι Πειραιώτες με δύο γκολ πήραν κεφάλι, μετά έκαναν και το 22-20 και ουσιαστικά όλα τελείωσαν εκεί.

Ο Μυλωνάς μείωσε σε 22-21, αλλά ο Κανδύλας έκανε το 23-21 και ο Δομπρής με πέναλτι που αρχικά απέκρουσε ο Μπουκοβίνας το 24-21. Όμως εκεί που όλα έδειχναν πως θα τελείωναν η ΑΕΚ μείωσε σε 24-23 με τον Κοτσιώνη, ο οποίος ωστόσο στην προηγούμενη φάση είχε στείλει την μπάλα έξω ενώ η ομάδα του έπαιζε με παίκτη παραπάνω.

Το λάθος αυτός ουσιαστικά στοίχισε σε μεγάλο βαθμό και το ματς με τον Αραπακόπουλο στο τέλος να διαμορφώνει το τελικό 25-23.

Το τέλος βρήκε τους Πειραιώτες ένα κουβάρι πανηγυρίζοντας το 3ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, το οποίο μάλιστα κατέκτησαν έχοντας το μειονέκτημα έδρας στους τελικούς.

Τα πεντάλεπτα: 4-3, 5-5, 6-7, 7-9, 9-10, 11-11 ( ημίχρονο ), 13-14, 14-15, 16-17, 19-20, 23-21, 25-23

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπάουερ, Μπάγιος 1, Παπαδόπουλος 1, Παπαβασίλης 9, Μπούντιτς 1, Σλαβούλιτσα, Καραμπουρνιώτης, Μιχαηλίδης, Αραπακόπουλος 2, Κανδύλας 1, Οστρούτσκο 4, Δεληχρήστος, Δομπρής 2, Πασσιάς, Μοντόρο 4, Κοτανίδης.

ΑΕΚ: Μπουκοβίνας, Τζηράς 1, Αραμπατζής 2, Ουγκάλντε 2, Κεδέρης 4, Πλάθα 1, Παπαδιονυσίου, Σεβέλεφ, Νικολαϊδης, Λέμος 1, Κοτσιώνης 4, Καλόμοιρος 1, Μυλωνάς 6, Αντζελιτς, Μόγια 1, Αντζελιτς.

gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook