Πρόταση Βάμβουκα: Οι εργασίες στην Αγορά να αρχίσουν από τον νέο χρόνο – Οι Χανιώτες να χαρούν το μνημείο φέτος τις γιορτές

πρόταση-βάμβουκα-οι-εργασίες-στην-αγο-1321081

Τις τελευταίες της μέρες μετρά η Δημοτική Αγορά Χανίων, καθώς είναι θέμα χρόνου να   ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής του κτιρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρώην Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας πραγματοποίησε τραπέζι εντός της Δημοτικής Αγοράς, με προσκεκλημένους όλους τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται εκεί.

«Υπάρχει μία συναισθηματική φόρτιση να αφήσουν τους χώρους τους οποίους τόσα χρόνια τους φιλοξένησαν. Πιστεύω και ελπίζω ότι οι περισσότεροι εξ αυτών θα μπορέσουν να επανεγκατασταθούν για αυτό και είχαμε ζητήσει εξ αρχής να είναι σύντομος ο χρόνος που θα κλείσει και θα ξανά ανοίξει η Δημοτική Αγορά και πιστεύω ότι πράγματι αυτό θα γίνει στην πράξη» επεσήμανε ο επικεφαλής της παράταξης Δήμος Ενεργών Πολιτών, Τάσος Βάμβουκας.

«Φτάνοντας πλέον κοντά στον μήνα Δεκέμβριο όπου αναμένουμε την εγκατάσταση του Εργολάβου θα πρότεινα στην Δημοτική Αρχή να κάνει μία προσπάθεια ούτως ώστε η αγορά να κλείσει και να αρχίσει να κατασκευάζεται από τις αρχές του χρόνου.

Νομίζω ότι πρέπει να δώσουμε μία τελευταία ευκαιρία στους Χανιώτες και στους επαγγελματίες να χαρούν αυτό το μνημείο που φεύγει και αλλάζει μορφή και φέτος τις γιορτές, όπου παραδοσιακά είναι ένας χώρος συγκέντρωσης ένας χώρος χαράς και νομίζω είναι εφικτό να συμβεί» συμπλήρωσε.

«Η Δημοτική Αγορά είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία που έχει η πόλη μας και δυστυχώς είναι πάρα πολύ ταλαιπωρημένη τα τελευταία χρόνια. Σήμερα βρισκόμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να είμαστε λίγο πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας και της υπογραφής της σύμβασης να ξεκινήσει αυτό το έργο που όλοι έχουμε ανάγκη και αυτός είναι ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ, σε μία νότα αισιοδοξίας» τόνισε ο πρώην αντιδήμαρχος Χανίων και νέος δημοτικός σύμβουλος με τον «Δήμο Ενεργών Πολιτών»,  Γιώργος Ξανθουδάκης.

Για την σημαντικότητα να επιστρέψουν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, στην Δημοτική Αγορά, μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών του κτιρίου, Παναγιώτης Κλειδαράς.

Όπως είπε ο ίδιος:  «Η αγορά αυτή την στιγμή φιλοξενεί πάρα πολλά παραδοσιακά καταστήματα, κρεοπωλεία, τυροκομικά, όλα αυτά τα μαγαζιά θα παραμείνουν στην Αγορά. Η μορφή θα πρέπει να κινείται απάνω στην Κρήτη και στα προϊόντα που κάνει. Πρέπει ο κανονισμός λειτουργείας να μπορεί να προσφέρει μία ευελιξία, έτσι ώστε να μπορούν τα μαγαζιά να επιβιώσουν και αύριο»

zarpanews.gr

One thought on “Πρόταση Βάμβουκα: Οι εργασίες στην Αγορά να αρχίσουν από τον νέο χρόνο – Οι Χανιώτες να χαρούν το μνημείο φέτος τις γιορτές

  1. Αγαπητέ μου Τάσο, λυπάμαι για αυτό που θα πω αλλά είσαι λαϊκιστής. Για να αρπάξεις τις ψήφους κάποιων καταστηματαρχών και των οικογενειών τους , πέφτεις τόσο χαμηλά και προτείνεις τι, παράταση στη παράταση. Το ξέρω ότι είσαι ένας πολυτάλαντος άνθρωπος με γνώσεις πέρα από το αντικείμενο σου την φαρμακευτική, άλλα επέτρεψε μου να σου υπενθυμίσω όπως αρκετοί άλλοι στο παρελθόν, ότι δεν τα ξέρεις όλα. Θες να το παίξεις ο καλός που νοιάζεται για τους δημότες και τους καταστηματάρχες και όλοι οι άλλοι είναι κακοί και μίζεροι. Το έργο έχει καθυστερήσει αρκετά και λίγες ακόμα αναβολές και θα ψάχνουμε για Αγορά και Αγορά δε θα υπάρχει γιατί απλά θα έχει γκρεμιστεί. Όσο για τους Χανιώτες που δε θα χαρούν φέτος το μνημείο… θα έλεγα ότι έτσι που είναι σήμερα η Αγορά την χαίρονται δέκα το πολύ δεκαπέντε οικογένειες, οι οποίες την έχουν μετατρέψει σε ένα χαμηλής αισθητικής χώρο με σκοπό την κονόμα και τίποτα άλλο. Ο ξένος μπαίνει μέσα και αντικρίζει ένα άθλιο θέαμα με προϊόντα που δεν έχουν καμία σχέση με την παράδοση και την ανάδειξη του τόπου μας. Και είναι λυπηρό να μπει ο Δήμος σε τέτοια έξοδα έτσι ώστε λίγοι εκλεκτοί να συνεχίσουν την προνομιούχα τους επιχειρηματική δραστηριότητα. Και αν λέω ψέματα εσείς στο Ζάρπα ψάξτε το , ζητήστε τα στοιχεία των μισθωμάτων από το Δήμο, και θα δείτε να έχουν κάποιοι δυο μαγαζιά στο όνομα τους ένα στης γυναικάς τους ένα στου πεθερού τους ένα στου πατέρα τους και πάει λέγοντας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook