Πρόταση μομφής – Βούτσης: «Η κυβέρνηση έχει διανύσει το τελευταίο της μίλι»

πρόταση-μομφής-βούτσης-η-κυβέρνηση-1117299

«Η κυβέρνηση έχει διανύσει το τελευταίο της μίλι» τόνισε στην ομιλία του, ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Βούτσης.

Όπως είπε ο κ. Βούτσης, η πρόταση δυσπιστίας, που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και η Κ.Ο. του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «είναι λαϊκή απαίτηση», ενώ σημείωσε την «ανάγκη για προοδευτική διακυβέρνηση. Όλες οι προοδευτικές δυνάμεις βρίσκονται ενώπιον των ευθυνών τους. Η σιωπή, οι ίσες αποστάσεις δεν παράγουν πολιτικό αποτέλεσμα» είπε ο κ. Βούτσης.

Αναφερόμενος σε δημοσίευμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο ψυχές, είπε ότι κάνουν λάθος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλές ψυχές. Πολλές ψυχές που είναι ψυχές που αρδεύονται μέσα από την κοινωνία, από τις παραδόσεις του εργατικού κινήματος, από τους δημοκρατικούς αγώνες, από τις ιδιαίτερες απόψεις που υπάρχουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πιο δημοκρατικό, σύγχρονο, ανοιχτό κόμμα της πολιτικής ζωής του τόπου».

Η συζήτηση στην Ολομέλεια θα κορυφωθεί με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών την Κυριακή, που αναμένεται να ανεβάσουν τους τόνους όχι μόνο για το ζήτημα της διαχείρισης της κακοκαιρίας, αλλά εφ’ όλης της ύλης. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί περί τις 20:00.

Ακολούθως θα διεξαχθεί διά ζώσης ονομαστική ψηφοφορία, με δυνατότητα επιστολικής ψήφου όσων βρίσκονται σε αποστολή της κυβέρνησης ή της Βουλής στο εξωτερικό, ή είναι σε απομόνωση λόγω της πανδημίας. Λόγω των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, οι βουλευτές θα προσέλθουν να ψηφίσουν σε τρεις ομάδες των 100.

Για να γίνει δεκτή η πρόταση μομφής πρέπει να εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Επίσης, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, «πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να υποβληθεί πριν περάσει εξάμηνο από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης, εκτός αν υπογράφεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook