Πρόταση μομφής Τσίπρα κατά Σταϊκούρα: Δε θα σας αφήσουμε να κατεδαφίσετε την προστασία της πρώτης κατοικίας | Video

πρόταση-μομφής-τσίπρα-κατά-σταϊκούρα-1123537

Έπειτα από μια σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τον τρόπο που διαχειρίζεται την οικονομία και με αφορμή τον νέο πτωχευτικό κώδικα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε πρόταση μομφής εις βάρος του Χρήστου Σταικούρα, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις οφειλών, πλαίσιο δεύτερης ευκαιρίας», γνωστό και ως ο νέος πτωχευτικός κώδικας.

Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Ρυθμίσεις Οφειλών και πλαίσιο δεύτερης ευκαιρίας» αφήνει στο έλεος των τραπεζών, χωρίς καμιά προστασία, την κύρια κατοικία και οδηγεί σε εξαναγκαστική πτώχευση χιλιάδες μικρές ευάλωτες επιχειρήσεις.

Αυτό τόνισε στην ομιλία του και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είπε ότι οι πραγματικοί στρατηγικοί κακοπληρωτές είναι τράπεζες και εφοπλιστές και ισχυροί οικονομικοί παράγοντες.

«Ο μεγαλύτερος στρατηγικός κακοπληρωτής είναι η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης», πρόσθεσε τονίζοντας ότι η Ν.Δ. χρωστά 300 εκατ. ευρώ και τώρα θα επιτρέψουν να πτωχεύσουν άνθρωποι με χρέη ελάχιστων χιλιάδων και μικρές επιχειρήσεις.

Κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο, λέγοντας «σας καλώ να μην εγγράψετε το όνομά σας με μαύρα γράμματα στους πληστειριασμούς».

Το επίκεντρο της κριτικής του προς την κυβέρνηση ήταν ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση μεταθέτει τις ευθύνες για την πανδημία στους πολίτες, αλλά και για τα ελληνοτουρκικά και η αδυναμία της να πετύχει μια ουσιαστική απάντηση από την Ε.Ε. στις τουρκικές προκλήσεις.

Όπως είπε, για να μπορέσει να αποκρύψει τις ευθύνες της η κυβέρνηση μέσα από τη χειραγώγηση των ΜΜΕ, παρουσιάζει μια εικόνα που δεν είναι πραγματική.

«Έχουμε φτάσει σε υενεδοποίηση της ενημέρωσης», τόνισε.

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook