Τσίπρας για Μητσοτάκη: Θα μείνετε στην Ιστορία μετά την ήττα σας ως πληγή για τη Δημοκρατία

τσίπρας-για-μητσοτάκη-θα-μείνετε-στην-1615742

«Σήμερα δε μπορείτε να το βάλετε στα πόδια. Γιατί πολύ απλά ο πρίγκιπας που νόμιζε ότι έγινε βασιλιάς, είναι πια γυμνός» είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών. «Αν επιχειρήσετε και εσείς όπως οι υπουργοί σας, σε μια συζήτηση που δεν τολμήσατε καν να μετατρέψετε σε ψήφο εμπιστοσύνης, να βγάλετε για άλλη μια φορά έναν καταγγελτικό μονόλογο, πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα, μιλώντας για οτιδήποτε άλλο εκτός από τη ταμπακιέρα, απλά θα επιβεβαιώσετε την ενοχή σας» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την σημερινή συνεδρίαση στη Βουλή ως «ιστορικής σημασίας» καθώς, όπως είπε «όλα θα ειπωθούν στη πορεία προς τις εκλογές. Σήμερα όμως η Βουλή καλείται να αποφασίσει αν είναι με τη Δημοκρατία ή με την εκτροπή». Κλείνοντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε χαρακτηριστικά πως «κατεβαίνω λοιπόν από το βήμα, παραδίδοντάς σας όχι μόνο στη κρίση των βουλευτών, των ακροατών μας, του λαού που μας ακούει. Αλλά και στην κρίση της ιστορίας. Θα μείνετε στην ιστορία ως μια μεγάλη πληγή για τη χώρα. Για τη κοινωνία και την οικονομία. Μα πάνω απ’ όλα ως μια μεγάλη πληγή για την ίδια τη δημοκρατία».

Και πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «μετά την ύβρη που διαπράξατε θα έρθει η Νέμεσις με τη λαϊκή ψήφο. Θα έρθει και η κάθαρση. Είναι υποχρέωση των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου. Όχι για να τιμωρήσει, αλλά για να μην επιτρέψει σε καμία άλλη κυβέρνηση, σε κανένα άλλο πολιτικό να ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές. Της παραβίασης των Συνταγματικών ελευθεριών και του Κράτους Δικαίου». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλιστα τόνισε πως το στοίχημα για τη χώρα και τη δημοκρατία «είναι στα κυβερνητικά έδρανα στη πρώτη συνεδρίαση μετά τις εκλογές της απλής αναλογικής να κάθεται μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας αποφασισμένη να γυρίσει σελίδα στον τόπο. Να αποκαταστήσει το πληγωμένο σώμα της θεσμικής λειτουργίας, της δημοκρατίας, της κοινωνίας.

«Κάποια στιγμή έρχεται η ώρα της κρίσης»

«Δεν μπορείτε πια να παριστάνετε την ανήξερο κ. Μητσοτάκη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας πως «τελικά για όλους και για όλα έρχεται κάποια στιγμή η ώρα της κρίσης, κ. Μητσοτάκη. Έξι μήνες τα κάνατε όλα, ό,τι περνούσε από το χέρι σας για να αποφύγετε αυτή τη στιγμή παρανομήσατε, συγκαλύψατε, εκβιάσατε και παρόλα όσα κάνατε σήμερα είστε πάλι εδώ, ενώπιος ενωπίω με την αλήθεια που επιχειρήσατε να κρύψετε στο σκοτάδι».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως εξαπέλυσε ένα πρωτοφανές κύμα τρομοκρατίας. «Εξαπολύσατε πρωτοφανές κύμα τρομοκρατίας, με απειλές για φυλάκιση, με καταστροφές εγγράφων όταν έγιναν οι αποκαλύψεις στην ΕΥΠ και με σπίλωση ή πιο σωστά δολοφονία χαρακτήρα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα δεν υπάρχουν δημοσιεύματα, πληροφορίες και εικασίες. Σήμερα υπάρχουν αποδείξεις» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Αποδείξεις από την επίσημη αρχή του κράτους για τη δράση του παρακράτους. Από την αρχή που το Σύνταγμα ορίζει να διαφυλάσσει το απόρρητο των επικοινωνιών. Και απέναντι σε αυτές τις αποδείξεις αλλά και στη θλιβερή στάση σας εδώ και έξι μήνες, χρωστάτε εξηγήσεις. Τη τελευταία φορά το βάλατε στα πόδια. Σήμερα δεν θα είναι και τόσο εύκολο».

Και υπενθύμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «σας ζητούσα να δεσμευθείτε ότι δεν υπήρξε παρακολούθηση από την ΕΥΠ του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του τότε υπουργού Ενέργειας και τώρα Εργασίας» και πρόσθεσε: «Όταν σας ζήτησα να δεσμευθείτε ότι αν αποδειχθεί ότι έγιναν αυτές οι παρακολουθήσεις θα αναλάβετε την ευθύνη σας και θα πράξετε αυτό που πρέπει, τότε προτιμήσατε την ταπείνωση από μια ισχυρή δέσμευση. Τρέξατε προς την έξοδο».

Τα ερωτήματα Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, έθεσε μια σειρά από ερωτήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη σε σχέση με τα πρόσωπα που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ.

«Γιατί ακούγατε τον κύριο Χατζηδάκη; Ήταν επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια; Ή μήπως υπήρχαν λόγοι που έχουν σχέση με την υλική και όχι την εθνική πραγματικότητα; Γιατί ακούγατε τον κύριο Ανδρουλάκη; Για την εθνική ασφάλεια ή μήπως για να καθορίσετε τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ και να τον έχετε όμηρο σε προοπτική συγκυβέρνησης μετά τις εκλογές με απλή αναλογική; Γιατί ακούγατε τον κύριο Κύρτσο; Ήταν ύποπτος κατασκοπείας, ή ψάχνατε εργαλεία εκβιασμού του, για να τον εξουδετερώσετε όταν τον διαγράψατε για τις απόψεις του και από ευρωβουλευτής σας μετετράπηκε σε πολιτικό σας αντίπαλο; Γιατί ακούγατε τον κύριο Κουκάκη; Για την εθνική ασφάλεια ή γιατί σας ενοχλούσε που ερευνούσε το σκάνδαλο με την ασυλία των τραπεζικών στελεχών; Γιατί ακούγατε τον κύριο Τέλογλου; Για την εθνική ασφάλεια ή γιατί είχε πλέον φτάσει πολύ βαθιά στις αποκαλύψεις για το παρακράτος που είχατε στήσει;» είπε αρχικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και συνέχισε: «Και τέλος: Γιατί ακούγατε τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων, τον Σύμβουλο εθνικής Ασφάλειας και όσους έχουν λόγο στις προμήθειες των εξοπλιστικών; Είναι και αυτοί επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια; Οι ταγοί της εθνικής μας ασφάλειας είναι επικίνδυνοι για την εθνική μας ασφάλεια; Εκεί φτάσαμε; Και αλήθεια είναι και αυτές οι παρακολουθήσεις νόμιμες αλλά λάθος; Είναι νόμιμες αλλά ορθές; Ή είναι παράνομες;».

Σε αυτό το πλαίσιο ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως «κακουργηματικές πράξεις είχε πει ο κ. Βορίδης. Και αν είναι νόμιμες και ορθώς γίνανε, αν ορθώς και νομίμως για λόγο εθνικής ασφάλειας παρακολουθείτο επί δύο συναπτά έτη ΑΓΕΕΘΑ, ο κος Φλώρος, τότε γιατί πριν λίγες ημέρες ανανεώθηκε η θητεία του; Ή η παρακολούθηση ήταν νόμιμη και ορθή γιατί ο Αρχηγός ήταν ύποπτος κατασκοπίας, γιατί αυτός είναι ο μόνος λόγος εθνικής ασφάλειας σε αυτή τη περίπτωση, και θα έπρεπε να έχει παυθεί από τα καθήκοντά του ή η παρακολούθηση είναι παράνομη και ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να έχει παυθεί από τα καθήκοντά του. Τρίτη ενδιάμεση λύση δεν υπάρχει. Και εδώ δε μπορείτε να παίζετε. Με την εθνική ασφάλεια δε μπορείτε να παίζετε παιχνιδάκια».

«Θα κρύβεστε πίσω από το μανδύα του πατριωτισμού;»

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με τις παρακολουθήσεις των στελεχών της των Ενόπλων Δυνάμεων λέγοντας: «Πείτε μας λοιπόν, ακούγατε τον κο Φλώρο, με διάταξη υπογεγραμμένη από την κα Βλάχου για λόγους εθνικής ασφαλείας, επειδή ήταν ύποπτος ή επειδή θέλατε να τον εκβιάζετε; Και γιατί θέλατε να τον εκβιάζετε; Μήπως είχε άποψη που δεν ήταν πάντοτε ίδια με αυτή της πολιτικής ηγεσίας, ακόμη και για τα εξοπλιστικά που αποφασίσατε; Γιατί παρακολουθούσατε επί δυο χρόνια τον Αρχηγό του ΓΕΣ; Μήπως και αυτός είχε άποψη για το πρότζεκτ του εκσυγχρονισμού των αρμάτων μάχης που προωθείτε; Γιατί παρακολουθούσατε τους επικεφαλής των εξοπλιστικών προγραμμάτων; Τον κ. Θεόδωρο Λάγιο, γιατί τον παρακολουθούσατε; Γιατί ο κος Λάγιος αμέσως μετά την υπογραφή των πρώτων Ραφάλ απομακρύνθηκε; Και που μετακινήθηκε;

Γιατί δημιουργήθηκε ειδική θέση για τον αντιπτέραρχο Λάγιο στο εξωτερικό; Σύμβουλος του υπουργείου σε θέματα Ευρωπαϊκών αμυντικών προμηθειών, με συνολική αμοιβή 10 χιλιάδες το μήνα, δηλαδή τριπλάσια από το μισθό του εδώ.

Ερωτήματα θέτω.

Γιατί παρακολουθούσατε και τον αντικαταστάτη του, τον κ. Αλεξόπουλο; Ήταν και αυτός κατάσκοπος μήπως δε σας άρεσε που πίεζε εγγράφως τους Γάλλους να δώσουν προγράμματα συμπαραγωγής στις ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες; Θα δώσετε απαντήσεις; Η νομίζετε ότι θα κρύβεστε πίσω από το μανδύα του πατριωτισμού; Σε τριάμισι χρόνια έχετε υπογράψει συμβάσεις 14 δις για εξοπλιστικά προγράμματα, δεσμεύοντας τη χώρα για δεκαετίες. Κάποια από αυτά αναγκαία, κάποια άλλα χωρίς καν να υπάρχει αίτημα της στρατιωτικής ηγεσίας. Και κάποια σε προφανή και εξόφθαλμη, σκανδαλώδη υπερκοστολόγηση.

Για το αεροπορικό κέντρο της Καλαμάτας, τριπλασιάσατε σχεδόν το κόστος που σχεδίαζε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Και κυρίως προχωρήσατε σε αυτές τις συμβάσεις των 14 δις χωρίς πρόβλεψη να πάει ούτε ένα ευρώ στην ελληνική πολεμική βιομηχανία. Ούτε μια θέση εργασίας στην Ελλάδα. Όλες στη Γαλλία.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε αισχρές τις επιθέσεις που δέχεται η ΑΔΑΕ και ο πρόεδρός της Χρήστος Ράμμος Ράμμος λέγοντας πως «αποκαλύπτουν το αποκρουστικό πρόσωπο μιας εξουσίας που οδηγείται στον εκφασισμό». Και αναφερόμενος στο πρόσωπο του προέδρου της ΑΔΑΕ σημείωσε πως «αμερόληπτος και ακέραιος ήταν αυτός, η ανιδιοτέλεια και η προσήλωση του οποίου στο Σύνταγμα μας έφερε σήμερα εδώ να μιλάμε με αποδείξεις».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook