Πρόταση άρσης ασυλίας δύο βουλευτών για τα… πανηγύρια

Οι δύο βουλευτές κατηγορούνται ότι παραβίασαν τα μέτρα ασφαλείας σε πανηγύρι που διοργανώθηκε το καλοκαίρι.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Κουτσούμπα και της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτας Πούλου, που κατηγορούνται ότι παραβίασαν τα μέτρα ασφαλείας σε πανηγύρι που διοργανώθηκε το καλοκαίρι, τάχθηκε σήμερα η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Οι δύο βουλευτές Βοιωτίας της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είχαν δώσει το παρών σε πανηγύρι αθλητικού σωματείου στην Αλίαρτο στις αρχές Ιουλίου μαζί με πλήθος κόσμου και επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης. Υπενθυμίζεται ότι εκείνη την περίοδο η κυβέρνηση επέτρεπε ακόμη τη διοργάνωση πανηγυριών σε όλη την Ελλάδα, μια πρακτική που αναθεώρησε τελικά λίγες ημέρες αργότερα.

Όμως, σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Δικαιοσύνης, ίσχυε ακόμη η απαγόρευση παρουσίας ορθίων, το όριο των τεσσάρων ατόμων ανά τραπέζι και άλλα περιοριστικά μέτρα σχετικά με τις αποστάσεις που παραβιάστηκαν εμφανώς σε εκείνη την εκδήλωση.

Την τελική απόφαση για την άρση ή μη της ασυλίας των δύο βουλευτών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει τις επόμενες ημέρες η Ολομέλεια της Βουλής με φανερή ονομαστική ψηφοφορία.

Πηγή: ieidiseis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ