Προτάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία των πολιτών από υγειονομική και οικονομική κρίση

Συγκεκριμένες προτάσεις για τη Δημόσια Διοίκηση και τον Α’ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αφορούν πρόσθετες ενέργειες στη λειτουργία για την εξυπηρέτηση των πολιτών, την προστασία του προσωπικού και των εργαζομένων, τη στήριξη των επιχειρήσεων, των επαγγελματιών, αλλά και των θέσεων εργασίας, όπως και την πρόβλεψη άμεσων ενεργειών για τη στήριξη κοινωνικών πολιτικών καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνεται διαπιστώνονται παραλείψεις, ολιγωρίες και προβλήματα στην εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοιού.

Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του Τομέα Εσωτερικών Χρήστος Σπίρτζης τονίζει ότι «οι ΟΤΑ μπορούν και οφείλουν να γίνουν ασπίδα προστασίας των πολιτών απέναντι στην υγειονομική και την οικονομική κρίση».

Για αυτόν το λόγο, όπως αναφέρει, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει σήμερα, ως πρώτη φάση:

* την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Δήμων, που θα αποτρέψει την κατάρρευση εκατοντάδων Δήμων τους επόμενους μήνες, από την μείωση των ανταποδοτικών εσόδων αλλά και από συσσωρευμένες υποχρεώσεις και όχι με δανεισμό, που προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

* την άμεση στελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών, την ενιαία αντιμετώπιση των δημόσιων συμβάσεων τεχνικών έργων,

* τη συνέχιση της υλοποίησης των έργων του Φιλόδημου και την κατάργηση της αμφισβητούμενης διαδικασίας αξιολόγησης, από ιδιώτες εμπειρογνώμονες και

* την ανάθεση στους δήμους έργων για τη σύνδεση όλων των κτιρίων με οπτικές ίνες. Έργου που θα αυξήσει κατακόρυφα τα πλεονεκτήματα και τη δυνατότητα παρεχόμενων υπηρεσιών και θα αποτελέσει μελλοντικά ένα σημαντικό δημοτικό έσοδο των δήμων από τις τηλεπικοινωνιακές Υπηρεσίες.

zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Τι αλλάζει στις «Άγριες μέλισσες»
Επόμενο άρθροΧανιά | Αποκλεισμένη και χωρίς ηλεκτροδότηση η Αγία Ρουμέλη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ