Πρωταρχικός στόχος ΥΠΕ και ΕΟΔΥ να μειωθεί το ιικό φορτίο στην Κρήτη

πρωταρχικός-στόχος-υπε-και-εοδυ-να-μει-1099416

Δύο συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί (01.09.2020) στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία της Διοίκησης  και του Προέδρου του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, ο οποίος επισκέφθηκε το νησί και την κεντρική υπηρεσία, συνοδευόμενος από τους στενούς συνεργάτες του, κ. Αναστασία Γιαννάκη και τον γιατρό, κ. Γιώργο Ρηγάκο.

Στην πρώτη σύσκεψη συμμετείχαν η Διοικήτρια της 7 ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, ο Υποδιοικητής Δημήτρης Αγαπίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, οι διοικητές των νοσοκομείων Πα.Γ.Ν.Η., Γ.Ν. Ηρακλείου «Βενιζέλειο» και των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Νομού Λασιθίου, κ.κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης, Κώστας Τερζάκης και Μανόλης Ανδρεαδάκης αντίστοιχα, ο Καθηγητής του Εργαστηρίου Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Σουρβίνος και ο Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογία και μέλος της Διεπιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής της 7 ης ΥΠΕ Κρήτης, Αχιλλέας Γκίκας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης η Διοικήτρια και ο Υποδιοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας και όλα τα στελέχη του ΕΟΔΥ για την εξαιρετική συνεργασία, χάρη στην οποία, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, υπήρξε άμεση και επιτυχής διαχείριση των επιβεβαιωμένων περιστατικών στην Κρήτη.

Συζητήθηκαν, στη συνέχεια, τα μέτρα πρόληψης και η αναγκαιότητα εφαρμογής τους, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση των υγειονομικών με σκοπό την προστασία τους από τη νόσο Covid-19. Αναφέρθηκε ότι η εκπαίδευση των υγειονομικών  της Κρήτης ξεκίνησε εγκαίρως από τον Ιανουάριο, είναι συνεχής και διαφαίνονται τα θετικά της αποτελέσματα.

Επίσης, έγινε αναφορά για την ανάπτυξη κλινών covid, ΜΕΘ και την υλοποίηση έργων που αφορούν στην αναβάθμιση των δομών και παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Στη δεύτερη σύσκεψη, συμμετείχαν, μαζί με  τη Διοίκηση της 7 ης Υ.ΠΕ. Κρήτης και τον Καθηγητή του Εργαστηρίου Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, οι Επόπτες – ιατροί των ΚΟΜΥ ΠΕ Ηρακλείου και Λασιθίου, Παναγιώτης Μαματζάκης, Αθηνά Καρπούζη αντίστοιχα,  και ο εκπρόσωπος ΚΟΜΥ Κρήτης, Βλάσσης Κοζυράκης. Τα θέματα που εξετάστηκαν αφορούσαν στη λειτουργία και τις παρεχόμενες υπηρεσίες των ΚΟΜΥ καθώς και τη διαχείριση των αυξημένων αιτημάτων ιχνηλάτισης σε κλειστές και ανοιχτές δομές.

Κοινός στόχος όλων, όπως προέκυψε και από τις δύο συσκέψεις, είναι η συνέχιση της αγαστής συνεργασίας της 7 ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ) ώστε αφενός να μειωθεί το ιικό φορτίο στην Κρήτη και αφετέρου να συνεχιστεί η αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας από την 7 η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και τις μονάδες ευθύνης της.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook