Πρόστιμο-παρωδία από την αστυνομία στα Χανιά: «Επιτρέπεται η σωματική άσκηση στον Ομαλό, αλλά… μόνο αν πάτε εκεί με τα πόδια»

πρόστιμο-παρωδία-από-την-αστυνομία-στ-568286

Επιβολή προστίμου σε φοιτητές οι οποίοι πήγαιναν για πεζοπορία στο βουνό, πράγμα που έχει επιτρέψει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης

Με δύο μέτρα και δύο σταθμά δείχνουν να λειτουργούν οι ελεγκτικές αρχές για τα μέτρα προστασίας από την εξάπλωση του κορονοϊού, αφού πολύ συχνά βλέπουν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες πολιτών για αυθαίρετα ή υπερβολικά αυστηρά πρόστιμα των 300€.

Έτσι την «πάτησαν» δύο νεαροί από τα Χανιά, που καλούνται να πληρώσουν 600€ για κάτι που, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, είναι καθ’ όλα νόμιμο, να μετακινηθούν δηλαδή για σωματική άσκηση εντός της Περιφερειακής τους ενότητας. Θέλοντας, λοιπόν, να πάνε στον Ομαλό, τιμωρήθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου επειδή επιτρέπεται να πάνε, αλλά μόνο αν μετακινηθούν με τα… πόδια και όχι με το αυτοκίνητο.

Οπωσδήποτε, κάτι τέτοιο δείχνει παράλογο, αφού τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που αθλούνταν στην Πάρνηθα, θα έπρεπε να κάνει σχεδόν 35 χιλιόμετρα (και άλλα τόσα για να γυρίσει) με τα πόδια από το Μέγαρο Μαξίμου!

Αναλυτικά η καταγγελία στο zarpanews.gr:

«Την ημέρα Τετάρτη 20/01/2020 και ώρα 12:56 δέχτηκα κλήση από δύο κυρίους του α.τ. Πλατανιά Χανίων, όπου την συγκεκριμένη στιγμή βρισκόμουν στον δρόμο εγώ και ο συνοδηγός μου, σύνολο 2 άτομα μέσα στο αμάξι, για να φτάσουμε στον Ομαλό (βουνό Χανίων) και να ανέβουμε στο καταφύγιο του Καλλέργη, γνωστό στους κατοίκους της πόλης, με πεζοπορία ως άθληση.

Αφότου υποδείξαμε αμφότεροι, στους κυρίους τα απαραίτητα έγγραφα, όπου μαζί με αυτά και το μήνυμα στον αριθμό 13033, που μας επιτρέπει την άδεια μετακίνησης και ειδικότερα τον αριθμό 6 που είχαμε αποστείλει, περιμέναμε να μας αφήσουν να συνεχίσουμε την πορεία μας προς το μέρος άθλησης. Αντιθέτως, οι κύριοι μας έκοψαν κλήση ύψους 300 ευρώ έκαστος, δικαιολογώντας αυτή τους την ενέργεια λέγοντάς μας, πως ο αριθμός 6 ισχύει μόνο όταν ξεκινάμε με τα πόδια από το σπίτι και χωρίς να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε άλλο μέσο μετακίνησης για να πάμε στο μέρος της άθλησής μας.

Δηλαδή, με την λογική και την δήλωση των κυρίων, για να αναφέρω ένα παράδειγμα, ο κάθε τενίστας για να μπορέσει να αθληθεί, θα πρέπει να έχει κοντά στο σπίτι του γήπεδο. Άρα ο τενίστας που μένει στο Κολυμπάρι για να πάει στο κοντινότερο γήπεδο τένις, το οποίο βρίσκεται στο Γεράνι, θα πρέπει για να είναι σωστός ως προς την ερμηνεία των αστυνομικών, να διασχίσει με τα πόδια του μια απόσταση 11 χιλιομέτρων. Αδιανόητο.

Επίσης, τέτοια περιστατικά συμβαίνουν καθημερινά, τα οποία μαθαίνονται με πολλούς να λένε πως τους άφησαν να γυρίσουν πίσω, χωρίς πρόστιμο! Άρα μήπως οι κύριοι απλά έψαχναν να βρουν αφορμή και να γράψουν όποιον εκείνοι θελήσουν; Είναι επιεικώς απαράδεκτο και δεν είναι δυνατόν, να γίνονται διαχωρισμοί στους ανθρώπους και άλλοι να αφήνονται σε ίδιες περιπτώσεις άνευ προστίμου και σε άλλους να τους επιβάλλεται πρόστιμο και ένα παραπάνω σε φοιτητές οι οποίοι σίγουρα δεν έχουν εύκαιρα 300 ευρώ.

Παράλληλα, μετά από αναζήτηση βρέθηκαν δύο ομιλίες, μία του υπουργού ανάπτυξης κυρίου Άδωνη Γεωργιάδη και μία του πρωθυπουργού κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τις οποίες λένε ξεκάθαρα για αυτήν την περίπτωση, ότι ο οποιοσδήποτε πολίτης έχει το δικαίωμα, «προφανώς επιτρέπεται» όπως ήταν τα λόγια του κυρίου υπουργού, να στείλει μέσω μηνύματος στον αριθμό 13033 τον αριθμό 6 και να πάει να αθληθεί οπουδήποτε εντός νομού.

Έρχομαι λοιπόν στην δυσάρεστη θέση, να μου κόβεται κλήση, για κάτι που ο υπουργός μας και ο πρωθυπουργός μας έχουν διαβεβαιώσει πως επιτρέπεται και έπειτα από την ταλαιπωρία της ένστασής μου, η οποία όπως αναφέρει στο e-mail της η διεύθυνση της αστυνομίας του Πλατανιά Χανίων «κρίνεται αβάσιμη και αποφασίζεται απορριπτέα», να ψάχνω την δικαιοσύνη αλλά και την αλήθεια, στο τι πραγματικά ισχύει.

Ζητάω να βγει κάποιος να ξεκαθαρίσει τι επιτρέπεται στον κόσμο και τι όχι. Να δώσουν σαφείς πληροφορίες και ίσες για όλους. Διότι αρχικά είναι το λιγότερο ανοργάνωτο, ένα αστυνομικό τμήμα να χαρακτηρίζει τα λόγια δύο πολιτικών της ενεργής κυβέρνησης αβάσιμα και έπειτα να μπορεί ο κόσμος να ανεβαίνει στην Πάρνηθα για άσκηση αλλά στα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδος αυτό να απαγορεύεται.

Ας είμαστε, σε τέτοιους καιρούς, το λιγότερο άνθρωποι και η αστυνομία να αρχίσει επιτέλους να υποστηρίζει τον πολίτη και να βρίσκεται δίπλα του και όχι απέναντί του. Ελπίζω στην επίλυση του θέματος.»

zarpanews.gr

25 thoughts on “Πρόστιμο-παρωδία από την αστυνομία στα Χανιά: «Επιτρέπεται η σωματική άσκηση στον Ομαλό, αλλά… μόνο αν πάτε εκεί με τα πόδια»

  1. Πάρε κι εσυ μια πιο κομψή συνοδηγο… Οχι υπερκομψη γιατί μπορεί να τεθεί θέμα αντιζηλίας!! Ο κάθε μπατσακος έγινε και δικαστής να κρίνει ποτε μας γράφουν κ ποτε οχι… Ξεφτίλες!!!!

  2. Ήμουν μπροστά στο περιστατικό! 2 γελοία υποκείμενα 20χρονα είχαν βάλει στην ουρά 3-4 αυτοκίνητα 1χλμ από το Ξυλόσκαλο και έκοβαν κλήσεις αβερτα! Δεν ντρέπεστε ρε κακομοιροι που σας έδωσαν όπλο και την είδατε Κάλαχαν?
    Ο Κούλης πώς πήγε στην Πάρνηθα με τα πόδια? Σύμφωνα με δελτίο τύπου της ΓΓΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ επιτρέπεται η αναρρίχηση, πεζοπορία, ορειβασία.

    Με ποιο δικαίωμα κοβατε κλήσεις στον κόσμο?? Νούμερα, ε νούμερα!

    1. Εγώ σκέφτομαι τι απανθρωπιά έχουν μέσα τους… Αμα λες οτι ηταν 20 χρονα, δηλαδή δε βλέπουν τους φίλους τους, τους γονείς τους που καταπιεζονται από την κλεισούρα? Γιατί δε μιλάμε για κάποιο παρτυ αλλά για μια ΒΟΛΤΑ στον Ομαλό! Περίμενα δηλαδή τέτοια αντίδραση απο κανένα μεγάλο ηλικιακά, μίζερο και βαριεστημενο αστυνόμο. Πραγματικά ίχνος ντροπής… Βέβαια θα ήθελαν να το παιξουν κ εξουσία στους συνομιληκους.

      ΥΓ. Φυσικά οι γονείς τους και οι φίλοι τους με ένα τηλέφωνο σβήνουν τις κλήσεις και στα Χανιά, είναι γνωστό αυτό.

  3. Έπρεπε να τους πάρετε τα στοιχεία και να τους αλλάξτε τα φώτα στις αγωγές…
    Ο κάθε κομπλεξικος βγάζει τα αποθημενα του στον κοσμακη…..

  4. Και γοατι δεν τους γιουρουντηξατε ολοι μαζι να τους κανετε ασηκωτους στο ραβδι; Το καθε κομπλεξικο αφριδι το παιζει Καλαχαν

  5. Να παρει θεση και να λογοδοτησει – τοποθετηθει δημοσια και επισημα ο διοικητης του ατ Πλατανια που προφανως εδωσε την εντολη στους αστυνομους να πανε ομαλο να κοψουν κλησεις για να «δειξει» καλη «αποδοση» στους ανωθεν..ελεος πια

  6. 45 km για να πάω να κάνω γυμναστική δεν έκανα χωρίς lockdown. Ανισόρροποι και οι μεν και οι δε.
    Μας φάγατε πια να πεθάνουμε όλοι να τα φάτε στα εμβόλια

  7. Βρε μπατσονια δεν καταλαβαίνετε ότι ο κόσμος στρέφεται εναντίον σας? Και γεμίζει από οργή και νευρα? Λίγο φιλότιμο δεν έχετε παρα να προσκυνατε αφεντικά και πολιτικαντιδες? Δεν ντρεπεστε? Μια γράφετε κόσμο χωρίς λόγο που παει να ξεσκασει, μια δερνετε οποιον παει κόντρα στην κυβερνησουλα που υπηρετειτε… Ξεφτίλες, ε ΞΕΦΤΙΛΕΣ! Αλλά θα μου πεις έτσι όπως κάνουν τις προσληψεις μπαίνει το κάθε κακοριζικο που έχει το βιζμα και παιρνει ξαφνικά εξουσία… Γιατί από εκπαίδευση? Μόνο στον ψευτοτσαμπουκα και στο υφακι… Οοοουυυστ…. Φτυσιδι και αντιο

  8. Αυτό που ο κάθε ούγκανος καθυστερημένος αστυνομικός νομίζει ότι είναι σερίφης με ξεπερνά.
    ΤΟΣΟ ΜΑΓΚΕΣ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ 300ΑΡΙΑ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
    ΞΕΦΤΥΛΕΣ

  9. Κεντρικο θεμα λοιπον στο ζαρπα και πολυ μεγαλη απηχηση στα σοσιαλ μιντια (φυσικα με κοινωνικη κατακραυγη κατα της αστυνομικης αυθερεσιας). Ωστοσο η αστυνομια ακομα να δωσει καποια σαφη απαντηση. Να βγει επισημα να πει επιτρεπετα ΝΑΙ ή ΟΧΙ? Πραγματικα για να ξερουμε! Εκτος αν υπαρχει τοση ανευθυνοτητα και τοσο μεγαλο μπαχαλο που θα ειναι και μεγα σκανδαλο να υπαρχουν τοσα κενα στα προστιμα που εχουν κληθει να πληρωσουν χιλιαδες πολιτες. Και μην ξεχναμε οτι ο δημοκρατικος κ. Μητσοτακης μας την χαρισε και δεν το πηγε στα 500 ευρω, την ωρα που οι υπολοιπες χωρες της Ευρωπης (ο ευρεως δεικτης για ολα πλεον κατα τη ΝΔ) εχουν το προστιμο κατα μεσο ορο στα 130 ευρω. Επειδη ξερω οτι σαρεσει κ.Ζαρπα να τσιγγλας και να κανεις το συνηγορο και του πολιτη και του διαβολου, θα μας ηταν παρα πολυ ενδιαφερον να επικοινωνησεις με τον αστυνομικο διευθυντη να δωσει καποια εξηγηση. Και επαναλαμβανω πραγματικα για να μαθουμε τι επιτρεπεται, αφου πλεον ειναι ελαχιστα.

  10. Μιά στήν κεφαλή θέλανε τά μαλακισμένα. καί αυτά καί όποιος μάς σταματά νά μάς δώσει πρόστιμο επειδή θέλουμε νά ζήσουμε σάν άνθρωποι. Κερατωμένοι κερατάδες !

  11. Βλέπουμε το δέντρο κ χάνουμε το δάσος.Το πρόβλημα δεν είναι ο αστυνομικός στο δρομο.Αυτος μπορεί να μην ήξερε σωστά το νόμο,να έκανε λάθος,να νόμιζε,να,να,να.Το πρόβλημα είναι η μη διαγραφή του προστίμου αργότερα.Αυτο τι σημαινει;Είναι στο τμήμα άσχετοι;Δεν θέλουν να εκθεσουν το συναδελφο τους;Έχουν άγνοια του νομου;Ή μήπως εμείς κάνουμε λάθος που ζητάμε τι διαγραφή κ το πρόστιμο είναι νομιμο;Θα έχει ενδιαφέρον η συνέχεια,γιατί πρέπει να υπάρξει συνέχεια είτε έτσι είτε αλλιώς.Βεβαια,για να λέμε του στραβού το δίκιο,εν μέσω καραντίνας να θες να πας στον Ομαλό για άθληση,είναι κάπως.Με αυτή τη λογική,ο καθένας μας μπορεί να πάει από το Μπαλο μέχρι τη Γεωργιουπολη,και από τα Σφακιά μέχρι το Ακρωτήρι για «ασκηση».Ε,είναι κάπως αυτό.

    1. Βλέπεις το δέντρο και δε βλέπεις το δασος! Με συγχωρείς αλλά εγώ αμα δεν κάνω καλά τη δουλειά κινδυνεύω με απόλυση και προς Θεου δεν είναι μέρος της δουλειάς μου να κόβω 300αρια σε συμπολίτες μου. Δευτερον τι νομίζεις ότι διαφέρουν πολυ οι αστυνομικοί? Ίδια μισανθρωπια εχουν, είδαν ένα φοιτητή να πηγαινει για περιπατο και σου λένε θα τον τσακισουμε, αυτό θέλουν υποταγή και πειθαρχια στην «εξουσία». Έχουν παρει πολυ αέρα τωρα, που έχουν δικαίωμα να ρωτανε που πας και τι κάνεις. Τρίτον, τι εννοείς ρε φίλε αντικειμενικε ότι είναι κάπως??? Δηλαδή αν πάει κάποιος στον μπαλο με τη φίλη του κινδυνευει η δημόσια υγεία? Ένα ζευγάρι που μένει μαζί αν πανε στον ομαλό για να περπατησουν οι δυο τους δημιουργουν κίνδυνο διασποράς? Γιατί πανδημια έχουμε, όχι δικτατορία (αν και μοιάζουν οι συνθήκες).Προφανώς αν μιλάμε για ακραίο συνωστισμό να το δεχτώ, αλλά μιλάμε για συμπολίτες μας που απλά πηγαν μια βόλτα στην υπαιθρο. Λοιπόν κλείσε την τηλεόραση γιατί μόνο αντικειμενικός δεν είσαι. Κάποιοι μένουν σε ένα διαμέρισμα 20τμ και με τις υποχρεώσεις τους να τρέχουν και θεωρείς λογικό να τους απαγορέψεις και τη βόλτα στη φύση!!! Και εμένα μου φαίνεται κάπως όταν τα Χριστουγεννα γέμιζε κόσμο το λιμάνι για μια φωτογραφία αλλά μιλάμε για ανθρώπους με μάσκες με αρκετές αποστάσεις και σε ανοιχτό χώρο, έλεος πια!
      Και ο Μητσοτάκης ήταν κάπως όταν πήγε στην Πάρνηθα αλλά δημιουργησε ένα προδεδικασμενο, προστιμο δεν δέχτηκε οπότε κανένας συμπολίτης μας δεν θα έπρεπε να δεχτεί! Ας πρόσεχε

  12. Πεζοπορια – ορειβασια – βολτα στο βουνο οπως λεει και ο πρωθυπουργος σου επιτρεπεται εντος νομου αρκει να χεις στειλει το 6 δλδ ατομικη ασκηση..οποιος παει βουνο δεν παει για να σηκωσει βαρη εκει η να κανει κοιλιακους και squots, αλλα για να περπατησει-ορειβατησει…αντε εξυπνοι που πιανεστε με την «αθληση» και μας βγαζεται και ανισορροπους ,..μηπως παιζει χαρτζιλικι 20ρικακι κυριε αντικειμενικε-τρολ??ειναι γνωστες οι τακτικες αποπροσανατολισμου πλεον..

    1. Α δηλαδη »εξυπνε» η ΚΥΑ επιτρεπει την μεταβαση στο πιο κοντινο βουνο; Γιατι εγω δεν εχω δει να αναγραφεται καπου κατι τετοιο. Και οτι αναφερεται εκει ειναι ο νομος και οχι η αποψη το καθενος. Πχ. αναφερει ξεκαθαρα οτι κατα τη βραδινη απαγορευση η σωματικη αθληση με κατοικιδιο επιτρεπεται μονο κοντα στην οικια του πολιτη.
      Επισης δασκαλε της νομιμοτητας και της γεωγραφιας, πιο κοντινο βουνο στην Αθηνα ειναι η Παρνηθα;
      ΥΓ. Μακαρι να φας προστιμο αμα δεν πας στον πιο κοντινο φουρνο του σπιτιου σου

  13. Εχω απορια αν οι γονεις, οι συγγενεις και οι φιλοι των μπατσων νιωθουν ντροπη για τα καμαρια που βγαινουν καθε τοσο στη δημοσιοτητα. Και φυσικα οχι ολοι, αλλα κυριως οι νεοι που εχουν ενα αερα που θα τους κοπει καμια φορα αποτομα. Γιατι αμα εμενα ο γιος μου ειχε κοψει αυτο το προστιμο ή οποιοδηποτε προστιμο ασκοπο αλλα και υπερβολικο θα τρωγε καμια σφαλιαρα μπας και συνελθει.

  14. Ισχύουν μόνο όσα αναφέρονται στην απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.71342/6.11.2020 (ΦΕΚ Β4899/6.11.2020). Εκεί δεν υπάρχει περιορισμός απόστασης εφόσον είσαι εντός νομού (περιφερειακής ενότητας το λένε τώρα). Εγγράφως πρέπει να γίνει η ένσταση και εγγράφως να δοθεί η απάντηση για το ποιο εδάφιο της διάταξης παραβιάστηκε. Το ερώτημα είναι, όταν αυθαιρετούν οι υπάλληλοι του κράτους εμείς πως είμαστε διατεθειμένοι να αντιδράσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook