Πρόστιμο για μάσκες σε γραφείο τελετών στα Χανιά! – Τα κέντρα αισθητικής στο στόχαστρο των ελέγχων

πρόστιμο-για-μάσκες-σε-γραφείο-τελετώ-1344429

Συνεχίστηκαν την παραμονή των Χριστουγέννων οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού στα Χανιά. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 2.918 έλεγχοι σε εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους καθώς υπάρχει υποχρέωση για χρήση μάσκας παντού.

Μάλιστα, στα Χανιά, από τους ελέγχους δεν διέφυγε ούτε ένα γραφείο τελετών, όπου βεβαιώθηκε παράβαση σε υπάλληλο που δεν φορούσε μάσκα! Στο επίκεντρο των ελέγχων βρέθηκαν τα κέντρα αισθητικής (μανικιούρ – πεντικιούρ).

Αναλυτικότερα:

Στα Χανιά εκτός από τον υπάλληλο του γραφείου τελετών, βεβαιώθηκαν 2 πρόστιμα σε υπάλληλους καταστήματος μανικιουρ-πεντικιούρ, 4 σε υπαλλήλους καταστημάτων πώλησης ηλεκτρονικών τσιγάρων, και  2 σε πελάτες παντοπωλείων, 1 σε πελάτη καφέ-παντοπωλείου.

Βεβαιώθηκε ακόμα ένα πρόστιμο 100 ευρώ σε καπνίζοντα σε καφετέρια.

Στο Ρέθυμνο βεβαιώθηκαν 6 παραβάσεις για μάσκες σε πεζούς και 2 για κάπνισμα εντός καταστημάτων και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, 500 ευρώ στον υπεύθυνο και 100 ευρώ στον πελάτη.

Στο Ηράκλειο βεβαιώθηκαν 13 παραβάσεις για μάσκες σε εξωτερικό χώρο και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Παράλληλα, διαπιστώθηκαν 3 παραβάσεις για  κάπνισμα σε πελάτες καφε – μπαρ και βεβαιώθηκαν πρόστιμα 100 ευρώ σε έκαστο και 500 ευρώ στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Στο Λασίθι για μη χρήση μάσκας, διαπιστώθηκαν 6 παραβάσεις σε πεζούς και 3 σε πελάτες καταστήματος που ήταν σε αναμονή να εξυπηρετηθούν και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook