Πρόστιμο 400.000 ευρώ σε ξενοδοχείο στα Χανιά – Θα πληρώσει δημοτικά τέλη… δεκαετίας

πρόστιμο-400-000-ευρώ-σε-ξενοδοχείο-στα-χανι-837159
Φωτογραφία αρχείου

Ποσό που ξεπερνάει τις 400.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ξενοδοχείο που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Χανίων, καθώς εντοπίστηκε τεράστια αναντιστοιχία στην επιφάνεια των εγκαταστάσεων που είχε δηλώσει στον δήμο, με την επιφάνεια που είχε δηλωμένη στην εφορία – και το σημαντικότερο είναι πως ο έλεγχος έγινε ηλεκτρονικά.

Ο Δήμος Χανίων πλέον έχει τη δυνατότητα να συγκρίνει τα στοιχεία που έχει ο ίδιος στα αρχεία του, με εκείνα που είναι δηλωμένα στην ΑΑΔΕ. Έτσι, σε αντιπαραβολή που έγινε, εντοπίστηκε ότι τα τετραγωνικά που είχαν δηλωθεί στην ΑΑΔΕ από τη συγκεκριμένη επιχείρηση ήταν… υπερδεκαπλάσια από εκείνα που είχαν δηλωθεί στον Δήμο.

Αποτέλεσμα ήταν να βεβαιωθούν αναδρομικά δημοτικά τέλη μαζί με προσαυξήσεις και το συνολικό ποσό ξεπέρασε τις 400.000.

Μάλιστα και σύμφωνα με τις πληροφορίες του zarpanews.gr, αυτό είναι μονάχα μια περίπτωση. Οι έλεγχοι αναμένεται να συνεχιστούν, καθώς η δυνατότητα άντλησης στοιχείων από την ΑΑΔΕ αποτελεί εργαλείο που είναι στη διάθεση των υπηρεσιών του Δήμου.

Στόχος των ελέγχων είναι να επιτευχθεί ισονομία και να εξαλειφθούν περιπτώσεις όπου κάποιες επιχειρήσεις είναι καθ’ όλα νόμιμες και πληρώνουν κανονικά ό,τι τους αντιστοιχεί, ενώ άλλες αποφεύγουν με κάθε τρόπο τις όποιες υποχρεώσεις.

Βέβαια, ζούμε στην Ελλάδα και γι’ αυτό κρατάμε μικρό καλάθι…

zarpanews.gr

2 thoughts on “Πρόστιμο 400.000 ευρώ σε ξενοδοχείο στα Χανιά – Θα πληρώσει δημοτικά τέλη… δεκαετίας

  1. Ο/Η Συντεκνοι φτιάξαμε με την …….ακαιρεότητα μας και την ψηφο μας ένα κράτος λαμόγιων και απαταιώνων. λέει:

    Φιλε Trambulino, θα σου απαντήσω εγώ στη ερώτηση σου: Το ξενοδοχείο και οι παραβάτες μεγάλου βεληνεκούς δεν αναφερωντε ποτέ γιατί το στρίμωγμα και η απειλές προστίμων και νομικών κυρώσεων είναι απλά η …πίεση στον παρανομούντα να ετοιμάσει το ……δωράκι στους ……αδιάφθορους πολιτικούς μας για να εξαφανιστει το πρόβλημα και να διατηρήσει την υπόληψη, τη φήμη, την επιχείρηση και την συνέχιση της τίμιας ……κομπίνας του.
    Ο λόγος που το ποσο του προστίμου αναφέρεται είναι για να δώσουν μυνημα στο λαμόγιο ότι το δωράκι πρέπει να είναι ανάλογο σε σχέση του προστίμου πχ 60% των 400.000 μας κάνει 240.000. Δηλαδή ο παράνομος κερδίζει διπλά. Γλυτωνει 160.000 και επίσης συνεχίζει την κομπίνα. Έτοιμος να απάντηση / εξηγήσω οποιαδήποτε απορία σου για το …αδιάφθορο κράτος μας !! Τις μουτζες προς την κατεύθυνση της Αθήνας παρακαλώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook