Πρόστιμο 204.000.000 ευρώ για διαρροή προσωπικών δεδομένων

πρόστιμο-204-000-000-ευρώ-για-διαρροή-προσωπικ-679186

Πρόστιμο 204 εκατ. ευρώ αντιμετωπίζει η British Airways εξαιτίας του περυσινού σκανδάλου διαρροής προσωπικών δεδομένων των πελατών της.

Η υπηρεσία Information Commissioner’s Office, ICO, θα επιβάλλει το πρόστιμο στη  μητρική IAG για υποκλοπή δεδομένων από την ιστοσελίδα της για σταθερό υπολογιστή και κινητά, κάτι που έπληξε 380.000 απευθείας συναλλαγές πελατών της, παρότι υπάρχουν εκτιμήσεις ότι επηρεάστηκαν συνολικά 500.000 επιβάτες.

Το ποσό του προστίμου είναι ίσο με το 1,5% των εσόδων της British Airways παγκοσμίως και αποτελεί το υψηλότερο που έχει επιβληθεί υπό την Data Protection Act του Ην. Βασιλείου.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του αερομεταφορέα, Alex Cruz, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την εξέλιξη αυτή, εξηγώντας οτι η εταιρία ενήργησε άμεσα μετά την υποκλοπή. Όπως δήλωσε, δεν εντοπίστηκαν αποδείξεις απάτης στους λογαριασμούς που συνδέονταν με την υποκλοπή.

Η υποκλοπή αποκαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018, όταν ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε οτι δέχθηκε κυβερνοεπίθεση που έθεσε σε κίνδυνο τα δεδομένα πελατών της από τις 21 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: airnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook