Πρόστιμο 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους: Παράταση με μία προϋπόθεση

πρόστιμο-100-ευρώ-σε-ανεμβολίαστους-παρ-1354572

Εκπνέει η προθεσμία για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. Πλησιάζει η ώρα για το πρόστιμο 100 ευρώ σε όσους δεν κάνουν εμβόλιο. Τι λένε οι υπουργοί για ενδεχόμενη παράταση μετά τις 16 Ιανουαρίου.

Αλαλούμ επικρατεί στις δηλώσεις των κυβερνητικών παραγόντων για το επερχόμενο πρόστιμο των 100 ευρώ μηνιαίως στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν θα έχουν την πρώτα δόση του εμβολίου μέχρι τις 16 Ιανουαρίου. Όπως είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την παραπάνω προθεσμία και μετά όσοι επιλέξουν να μην εμβολιαστούν θα επιβαρύνονται με πρόστιμο κάθε μήνα μέσω της ΑΑΔΕ.

Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, άφησε σήμερα ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ισχύσει το παραπάνω με μία προϋπόθεση. Όπως τόνισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αν η κυβέρνηση διαπιστώσει ότι οι πολίτες αυτής της ηλικιακής ομάδας σπεύσουν μαζικά να εμβολιαστούν, ενδέχεται το πρόστιμο να μην ισχύσει.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε επίσης σχετικά πως «ίσως δώσουμε περισσότερο χρόνο», ενώ ξεκαθάρισε ότι σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα θα συζητηθεί και θα αποσαφηνιστεί μέχρι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Από την πλευρά του, πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν θα δοθεί καμία απολύτως παράταση στην εφαρμογή των προστίμων για τους άνω των 60 που επιμένουν να μην εμβολιαστούν. Όπως είπε επίσης στον ΣΚΑΪ, έχουν ακόμη στη διάθεσή τους πέντε ημέρες για να κλείσουν τα ραντεβού τους και να εμβολιαστούν. Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και για τους άνω των 50 ετών.

Αλλά και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να δοθεί παράταση για την επιβολή διοικητικού προστίμου.

Ποιοι θα πληρώσουν 50 ευρώ

Όπως προβλέπεται, για τον μήνα Ιανουάριο θα ισχύσει «έκπτωση» 50 ευρώ στο πρόστιμο.

Από εκεί και πέρα, στην περίπτωση διενέργειας της πρώτης δόσης έως και τη 15η μέρα του μήνα και ολοκλήρωσης του εμβολιαστικού κύκλου σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και στον προβλεπόμενο χρόνο, ειδικώς για τον μήνα αυτό, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 50 ευρώ.

Ποιοι εξαιρούνται

Δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για:

Όσους έχουν νοσήσει και για διάστημα 180 ημερών από τη νόσηση

Όσους έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου.

Πηγή: ieidiseis.gr

One thought on “Πρόστιμο 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους: Παράταση με μία προϋπόθεση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook