Πρόστιμο 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους: Η κατάργηση και το χρέος

πρόστιμο-100-ευρώ-σε-ανεμβολίαστους-η-κα-1368636

Σε δύο ημέρες καταργείται και επίσημα το πρόστιμο των 100 ευρώ που είχε επιβληθεί στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών.

Ο υπ. Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης επανέλαβε πως το εν λόγω πρόστιμο καταργείται στις 15 Απριλίου και παρουσίασε τον οδικό χάρτη άρσης των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού.

«Από 15/4 αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών και ήδη έχει υπογραφεί η Υπουργική Απόφαση προς τούτο», είπε.

Εκκρεμότητα παραμένει, ωστόσο, το τι θα γίνει με τα 300 ευρώ που «χρωστούν» οι ανεμβολίαστοι στην Εφορία για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο.

Υπενθυμίζεται πως ο υπ. Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, όταν ανακοίνωσε την κατάργηση του προστίμου των 100 ευρώ, είπε πως οι αναδρομικές οφειλές των ανεμβολίαστων θα καταβληθούν κανονικά. Ωστόσο, μία εβδομάδα αργότερα άφησε ένα ανοιχτό παραθυράκι για μία μερίδα ανεμβολίαστων.

Συγκεκριμένα στις 30 Μαρτίου ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στη Βουλή τόνισε πως η κυβέρνηση εξετάζει τη μη πληρωμή των 300 ευρώ ως κίνητρο για την αύξηση του εμβολιασμού στους άνω των 60.

«Λέμε ναι θα το σταματήσουμε από 15 Απριλίου δεν θα πληρώνεται. Και εξετάζεται να υπάρχει κίνητρο σε αυτούς που πάνε να το κάνουν τώρα να ξανασυζητήσουμε αν θα πληρώσουν το πρόστιμο», σημείωσε.

Πού θα δείτε αν σας έχει βεβαιωθεί το πρόστιμο

Μπορείτε να ενημερωθείτε για την επιβολή του προστίμου μέσω της ψηφιακής πύλης της ΑΑΔΕ myAADE στο taxisnet. Το πρόστιμο θα εμφανίζεται στις πληροφορίες οφειλών και την κατηγορία οφειλής. Οι πολίτες θα μπορούν επίσης να δουν εάν τους έχει επιβληθεί πρόστιμο στο emvolio.gov.gr.

Αναλυτικά τα μέτρα μέχρι και τις 31 Αυγούστου

  • Από 15/4 καταργείται το πρόστιμο 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών
  • Από 1/5 μέχρι 31/8 αίρεται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, θα επαναξιολογηθεί την 1η Σεπτεμβρίου
  • Από 1/5 καταργούνται τα self test στα σχολεία. Οι μαθητές θα επιστρέψουν χωρίς self test μετά τις διακοπές του Πάσχα
  • Από 1/5 θα είναι υποχρεωτικό το ένα rapid test για ανεμβολίαστους εργαζόμενους
  • Από 1/5 μέχρι 31/8 επανέρχεται η λειτουργία των χώρων στο 100%
  • Από 1/6 καταργούνται οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook