Πρόστιμα ύψους 131.500 ευρώ την Παρασκευή για παράβαση των μέτρων για τον κορονοϊό

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν την Παρασκευή 4 Ιουνίου συνολικά 86.178 ελέγχους και κατέγραψαν 290 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 131.500 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε μία επιχείρηση.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (72.091).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

1. Παραβίαση της απαγόρευσης χρήσης μουσικής σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ).

2. Μη τήρηση ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου των ΚΥΕ.

3. Μη χρήση μάσκας.

4. Μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο στη χώρα.

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Περιφέρεια Αττικής

· Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μια σύλληψη προσωρινά υπευθύνου καφέ-μπαρ και επέβαλε πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και για χρήση μουσικής.

· Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μια σύλληψη ιδιοκτήτη μπαρ και επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και για υπέρβαση ωραρίου.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

· Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μια σύλληψη ιδιοκτήτη καταστήματος καφέ-σνακ μπαρ και του επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ για παραβίαση αναστολής λειτουργίας. Επίσης επιβλήθηκαν 6 διοικητικά πρόστιμα ύψους 300 ευρώ έκαστο σε πελάτες για παράβαση περιορισμού κίνησης.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

· Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μια σύλληψη, επέβαλε πρόστιμο συνολικού ύψους 6.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας και παραμονή 9 πελατών εντός του καταστήματος, στους οποίους επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα ύψους 300 ευρώ στον καθένα.

· Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη σνακ μπαρ για μη τήρηση της απαγόρευσης αναπαραγωγής μουσικής.

· Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε δύο πρόστιμα ύψους 3.000 ευρώ έκαστο σε δύο ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για υπέρβαση ορίου πελατών.

· Η ΕΑΔ επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος λόγω αναπαραγωγής μουσικής στην επιχείρηση.

Περιφέρεια Ηπείρου

· Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 1.000 ευρώ σε καφετέρια για χρήση μουσικής.

Περιφέρεια Θεσσαλίας

· Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μια σύλληψη προσωρινά υπεύθυνου καφετέριας και επιβολή προστίμου ύψους 2.000 ευρώ στην ιδιοκτήτρια για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

· Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 3.000 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για υπέρβαση ωραρίου.

· Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μια σύλληψη προσωρινά υπεύθυνου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και επέβαλε πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ για χρήση μουσικής.

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

· Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 4.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη μπαρ για μη τήρηση της απαγόρευσης αναπαραγωγής μουσικής και για υπέρβαση ορίου πελατών.

· Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη μπαρ για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.

Επικράτεια

· Η ΕΑΔ διενήργησε ελέγχους σε 113 αντικείμενα, όπου καταγράφηκε μία παράβαση και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ σε εστιατόριο – μεζεδοπωλείο για αναπαραγωγή μουσικής στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Επιπροσθέτως, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε συνολικά 978 φυσικά πρόσωπα και δεν επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.

· Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 6 συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

· Η ΕΛ.ΑΣ βεβαίωσε 3 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

· Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 10.600 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση.

Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια, με βασικό στόχο τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ