Πρόστιμα για μη χρήση μάσκας σε σούπερ μάρκετ στα Χανιά – Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι

πρόστιμα-για-μη-χρήση-μάσκας-σε-σούπερ-1080586

Έχουν αυστηροποιηθεί εδώ και λίγες μέρες τα μέτρα όσον αφορά τη χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους, με αρκετούς συμπολίτες μας, ωστόσο, να μην συμμορφώνονται στις επιβολές της κυβέρνησης.

Έτσι, σαν αποτέλεσμα ήταν να πέσουν και στα Χανιά «καμπάνες», με Χανιώτες που πιάστηκαν επ’ αυτοφόρω να μην φορούν μάσκα προστασίας για τη μετάδοση του κορονοϊού να καλούνται να πληρώσουν το πρόστιμο των 150€.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, εχθές Τρίτη, επιβλήθηκαν στα Χανιά πέντε πρόστιμα σε πελάτες σούπερ μάρκετ που δεν φορούσαν μάσκα.

Όπως μάλιστα ανέφερε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης, Αντώνης Ρουτζάκης, στα Ρεθυμνιώτικα νέα, οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν.

Αναλυτικά:

«Πρέπει όλοι να συμμορφωθούν με την απόφαση χρήσης μάσκας. Είναι μέτρο που αφορά τη δημόσια υγεία την οποία οπωσδήποτε θα πρέπει να διασφαλίσουμε τηρώντας τα μέτρα που θα αποτρέψουν τη διασπορά του κορονοϊού, διότι τα πράγματα βλέπουμε πως είναι δύσκολα και τουλάχιστον στην Κρήτη που είναι λίγο καλύτερα να μην επιτρέψουμε να ξεφύγει η κατάσταση.

Καταλαβαίνω πως είναι πολύ αυστηρό το πρόστιμο των 150 ευρώ, όμως αυτός είναι ο νόμος κι εμείς ως Αστυνομία οφείλουμε να τον εφαρμόσουμε. Η μάσκα κοστίζει πολύ λιγότερο από το πρόστιμο κι ας φροντίσουν όλοι οι πολίτες να κάνουν χρήση τους όπου είναι υποχρεωτική πρώτον για λόγους δημόσιας υγείας και δεύτερον για να αποφύγουν να καταβάλλουν το ποσόν των 150 ευρώ. Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν και θα γίνονται σε καθημερινή βάση.»

10 thoughts on “Πρόστιμα για μη χρήση μάσκας σε σούπερ μάρκετ στα Χανιά – Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι

    1. Γιωργσκη, το να αναπνέει κάνεις τα ίδια του τα καυσαέρια για οχτώ με δέκα ώρες ( Πέρα από το πώς αλλοιώνει τη φυσιολογική χλωρίδα που έχει το δέρμα εκεί που ακουμπάει η σερβιέτα που βάζουν στη φάτσα) είναι το χειρότερο που μπορεί να κάνει στην υγεία του οπότε μη γράφεις ανοησίες.

  1. Ας εφαρμόζαν με τον ίδιο ζήλο το νόμο για τη χρήση κράνους και ζώνης πολλοί συνάνθρωποι μας θα ήταν ανάμεσα μας σήμερα.

  2. Natuurlijk is dit een hele goede oplossing, maar is eenzijdig.
    Het zijn nu de griekse burgers, maar we hebben natuurlijk ook te maken met de toeristen.
    Aan de buitenkant (bij de deur of etalage) moet in het engels staan dat toeristen eveneens een masker moeten
    dragen, zoals iedereen dit in Griekenland doet.
    Ze zijn tenslotte in Griekenland en moeten eveneens rekening houden met besmettingen naar de griekse burgers.
    Iedereen moet zich aanpassen aan de situatie, het went snel overigens, het is voor ieders bestwil en gezondheid.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook