Πρόστιμα έως 460.000 ευρώ στους… πυρόπληκτους από την Πολεοδομία

πρόστιμα-έως-460-000-ευρώ-στους-πυρόπληκτο-812247

Μεγάλα είναι τα πρόστιμα που επιβάλει η Πολεοδομία σε κατοίκους από το Μάτι, καθώς είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για την νομιμότητα των κτισμάτων στην περιοχή. Αυτό μερικούς μήνες μετά την φονική πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε 100 άτομα.

Όπως αναφέρει σε αποκλειστικό της δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», στην οδό Αργυράς Ακτής και στις γειτονικές οδούς Πανορμίτη Τήνου και Αγίου υπήρχε ρέμα, σύμφωνα με τους πολεοδόμους, που επιβάλλουν πρόστιμα στους ιδιοκτήτες των σπιτιών ανάλογα με την απόσταση από την κοίτη του ρέματος.

Οι ίδιοι οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι επισήμως δεν υπάρχει ρέμα, αφού ουδέποτε οριοθετήθηκε, και προσφεύγουν μαζικά στη Δικαιοσύνη πετυχαίνοντας ο ένας μετά τον άλλο αναστολή της καταβολής των χρημάτων που τους έχουν καταλογιστεί.

Τα πρόστιμα, σύμφωνα με τα έγγραφα της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Παλλήνης που φέρνει στο φως η εφημερίδα, αφορούν μεγάλα εφάπαξ ποσά, ενώ καταλογίζεται και ένα επιπλέον ποσό για κάθε χρόνο.

Τα ποσά -που αφορούν περίπου 70 σπίτια- σε κάποιες περιπτώσεις είναι κοντά στις 150.000, σε άλλες κοντά στις 250.000, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, υπάρχουν και πρόστιμα που ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ.

Πηγή: cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook