Πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε 6 επιχειρήσεις στην Κρήτη για προϊόντα «μαϊμού»

Συνολικά 21.145 τεμάχια διαφόρων απομιμητικών ειδών, όπως είδη ένδυσης και υπόδησης, αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας, αρώματα κ.α εντοπίστηκαν, σε έξι επιχειρήσεις στην Κρήτη, από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, τα οποία προχώρησαν στη συνέχεια στην επιβολή προστίμων, ύψους 157.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ελεγκτές της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. – Υπηρεσία Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης πραγματοποίησαν ελέγχους σε καταστήματα και αποθήκες χονδρικής πώλησης στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο από 21 έως 23 Σεπτεμβρίου, σε συνέχεια των ελέγχων που είχε πραγματοποιήσει η υπηρεσία το προηγούμενο διάστημα στο νησί και έπειτα από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών.

Κατά τη διάρκεια των παραπάνω ελέγχων εντοπίστηκαν και εν συνεχεία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν συνολικά 21.145 τεμάχια διαφόρων απομιμητικών ειδών. Παράλληλα επιβλήθηκαν πρόστιμα, συνολικού ύψους 157.000 ευρώ σε έξι επιχειρήσεις.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι έλεγχοι από τους αρμόδιους μηχανισμούς συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια.

cnn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ