Προστάτευσε την παραγωγή σου – προστάτευσε τις μέλισσες – Μήνυμα προς τους γεωργούς από τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Χανίων

προστάτευσε-την-παραγωγή-σου-προστά-658800

Μήνυμα προς τους γεωργούς απευθύνει ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Χανίων «Η ΜΕΛΙΣΣΑ» ζητώντας τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ό,τι αφορά τον ψεκασμό των αγρών και την προστασία των μελισσών.

Αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

Από την επικονίαση των εντόμων εξαρτάται το 90% των άγριων φυτών το 75% των παγκόσμιων τροφίμων και το 35% της παγκόσμιας Γεωργικής γης.

Οι παραγωγοί Γεωργικών προϊόντων πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι τα προϊόντα τους εξαρτώνται από τις μέλισσες τις οποίες οφείλουν να προστατεύσουν. Η παρουσία μελισσών στους αγρούς συντελεί στην αύξηση της καρπόδεσης και της παραγωγής, στην βελτίωση του μεγέθους και του σχήματος των καρπών στα φρούτα.

Παρακαλούμε τους φίλους αγρότες να ακολουθούν τις οδηγίες των γεωπόνων για την σωστή χρήση των φυτοφαρμάκων και να μην ψεκάζουν τις ώρες που κυκλοφορούν στον αγρό οι μέλισσες και άλλα επικονιαστικά έντομα, όπως και ο νόμος ορίζει, αλλά να ψεκάζουν αργά τις απογευματινές και βραδινές ώρες όπου οι μέλισσες μαζεύονται στις κυψέλες τους και δεν κινδυνεύουν άμεσα.

Προστάτευσε την παραγωγή σου – προστάτευσε τις μέλισσες!»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook