Προσπάθησε να πουλήσει πολύτιμη εικόνα του 18ου αιώνα

προσπάθησε-να-πουλήσει-πολύτιμη-εικό-1471788

Χωρίς να το καταλάβει βρέθηκε με χειροπέδες μια 57χρονη γυναίκα από τη Δράμα, η οποία περίμενε να κερδίσει χρήματα βγάζοντας παράνομα στο «σφυρί» μια σπάνια θρησκευτική εικόνα, με αγγελία που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο. Όμως, δεν φαντάστηκε ότι ο υποψήφιος αγοραστής θα ήταν… αστυνομικός!

Με την αγγελία η γυναίκα ζητούσε το ποσό των 1.200 ευρώ. Όμως, η πρόθεσή της για την πώληση της εικόνας υπέπεσε στην αντίληψη των αστυνομικών του τμήματος Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης, ένας από τους οποίους προσποιήθηκε τον υποψήφιο αγοραστή εκδηλώνοντας δήθεν το ενδιαφέρον του και η 57χρονη έκλεισε ραντεβού μαζί του, ώστε να γίνει δια ζώσης η αγοραπωλησία της πολύτιμης εικόνας. Όμως, μόλις έφτασε στον τόπο της συνάντησης, ο αστυνομικός δεν άργησε να της αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα και να της περάσει χειροπέδες.

Σύμφωνα με την γνωμάτευση αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας, η εικόνα ήταν φύλλο τρίπτυχου οικιακής λατρείας που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα και εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας. Η 57χρονη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Δράμας κατηγορούμενη για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook