Προσπαθεί να επαναφέρει τα… εκτελεστικά αποσπάσματα και το ηλεκτροσόκ πριν την αποχώρησή του ο Τραμπ

προσπαθεί-να-επαναφέρει-τα-εκτελεστ-1061271

Να επαναφέρει παλιότερους τρόπους εκτέλεσης θανατοποινιτών που με τα χρόνια κρίθηκαν απάνθρωποι επιχειρεί ο Ντόναλντ Τραμπ στις τελευταίες μέρες της προεδρίας του, πριν παραδώσει τον Λευκό Οίκο στον 46ο πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Μια από τις προτάσεις της προεδρίας Τραμπ, που έχουν προωθηθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης και μάλιστα με ασυνήθιστη ταχύτητα, είναι αυτή για τις εκτελέσεις θανατοποινιτών. Συγκεκριμένα ο νόμος που φέρνει το υπουργείο επαναφέρει τόσο τα εκτελεστικά αποσπάσματα όσο και το ηλεκτροσόκ ως μεθόδους εκτέλεσης από τις ομοσπονδιακές αρχές σε περίπτωση που η πρόσβαση στην θανατηφόρα ουσία που περιέχεται στην περίφημη «ένεση» δεν είναι δυνατή.

Το υπουργείο διατύπωσε τη σχετική πρόταση – που έχει παρθεί σε επίπεδο κάποιων πολιτειών όπως η Γιούτα, από το 2015- τον Αύγουστο και την έδωσε για δημόσια διαβούλευση για έναν αντί δύο μηνών όπως συνηθίζεται.

Είναι πάντως πολύ πιθανό ακόμα και αν το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης γίνει νόμος του κράτους, να μην εφαρμοστεί ποτέ. Η διοίκηση του Τραμπ εκτέλεσε έναν ομοσπονδιακό κρατούμενο στις 19 Νοεμβρίου και σχεδιάζει την εκτέλεση άλλων 5 μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, όλες με θανατηφόρες ενέσεις. Ο Μπάιντεν αναμένεται από την ημέρα που θα αναλάβει, να μην επιτρέψει καμία άλλη εκτέλεση και να πιέσει ώστε να μην υπάρχουν αντίστοιχες καταδίκες σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Πηγή: reader.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook