Προσωπικός γιατρός για όλους: Επιλογή μέσα στο επόμενο εξάμηνο – Τι αλλάζει σε εξετάσεις και φάρμακα

προσωπικός-γιατρός-για-όλους-επιλογή-1399547

Σημαντικές αλλαγές φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείο Υγείας για τον προσωπικό γιατρό, καθώς μέσα στο επόμενο εξάμηνο οι πολίτες θα μπορούν να επιλέξουν τον γιατρό-σύμβουλο τους για όλα τα θέματα υγείας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, το επόμενο εξάμηνο θα ξεκινήσουν οι εγγραφές του ενήλικου πληθυσμού, θα ακολουθήσουν οι ανήλικοι, ώστε το 2023 να εφαρμόζεται πλήρως ο νόμος. Μάλιστα, προσωπικοί γιατροί μπορεί να είναι οι 2.800 γιατροί των Κέντρων Υγείας της χώρας, όσοι απασχολούνται στις ΤοΜΥ, όπου αναμένεται να αναπτυχθούν άλλες 60 το επόμενο διάστημα και σε λοιπές δημόσιες μονάδες ΠΦΥ, ιατρός συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ, ιδιώτης ιατρός. Ο προσωπικός γιατρός επιλέγεται ελεύθερα από τον πολίτη, από τον οποίο θα παίρνει οδηγίες, κατεύθυνση, παραπεμπτικό για την επόμενη κίνηση στο Σύστημα Υγείας.

Επίσης, οι υπηρεσίες του προσωπικού γιατρού θα παρέχονται δωρεάν για τους πολίτες που έχουν εγγραφεί στη λίστα του προσωπικού ιατρού που έχουν επιλέξει. Θα πραγματοποιούν επισκέψεις, θα συνταγογραφούν τα φάρμακα τους και θα παίρνουν κατευθύνσεις χωρίς να πληρώνουν.

Ο προσωπικός ιατρός θα προσφέρει τις υπηρεσίες του εντός των δημοσίων μονάδων ΠΦΥ των Τοπικών Δικτύων ΠΦΥ, των ιδιωτικών ιατρείων και κατ’ οίκον. Ως προσωπικοί ιατροί ορίζονται ιατροί ειδικότητας γενικής/οικογενειακής ιατρικής ή εσωτερικής παθολογίας για τον ενήλικο πληθυσμό.

Ακόμη, δύνανται ως προσωπικοί ιατροί να ορίζονται και ιατροί άλλων ειδικοτήτων για τον ενήλικο πληθυσμό, ιδίως όταν η ειδικότητα συνδέεται με παρακολούθηση πολιτών που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες και παιδίατροι για τον παιδιατρικό πληθυσμό. Σε αυτήν την περίπτωση δύναται οι ιατροί αυτοί να είναι και ιδιώτες ιατροί.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook