Προσοχή: Θύμα νέας διαδικτυακής απάτης έπεσε Χανιώτισσα – Την “πάτησε”και έχασε 600 ευρώ

Θύμα της νέας ηλεκτρονικής απάτης που κυκλοφορεί τελευταία, έπεσε το πρωί της Δευτέρας μια  Χανιώτισσα, η οποία είδε μέσα σε λίγα λεπτά, να εξαφανίζονται από τον τραπεζικό της λογαριασμό 600 ευρώ.

Η γυναίκα, που προσπάθησε να βοηθήσει τη φίλη της σε μια δύσκολη στιγμή, δεν είχε ενημερωθεί για τους επιτήδειους που χακάροντας προφίλ χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στέλνουν μέσω του messenger το παρακάτω μήνυμα: «Καλησπέρα. Τι κάνεις;!! Εγώ είμαι στο τρέξιμο. Έχασα το πορτοφόλι μου. Να σε ρωτήσω κάτι.. Έχει μήπως λογαριασμό στην τράπεζα Πειραιώς; Θέλω μια μεγάλη χάρη. Έχασα και την κάρτα τραπέζης ☹.»

Σε περίπτωση που απαντήσετε, ο αποστολέας, που εμφανίζεται με το προφίλ κάποιου φίλου σας στο Facebook, θα σας ζητήσει να του στείλετε χρήματα με την αποστολή ενός κωδικού και στη συνέχεια με τον κωδικό αυτό να «σηκώσει» τα χρήματα από το ΑΤΜ της τράπεζας.

Έτσι λοιπόν όταν έλαβε το μήνυμα στο κινητό της από τη φίλη της, έσπευσε να της βάλει τα χρήματα που της ζήτησε στο λογαριασμό της. Τελικά κατάλαβε πως είχε πέσει θύμα απάτης, όταν μπαίνοντας στο προφίλ της φίλης αντιλήφθηκε, ότι πρόκειται για ιο. Αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ, στη συνέχεια η γυναίκα προχώρησε στην παρακάτω ανάρτηση, προκειμένου να ενημερώσει τους φίλους της για την απάτη, ενώ προχώρησε και σε καταγγελία στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Επειδή σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr το μήνυμα-απάτη έχει φτάσει και σε άλλους Χανιώτες, εάν λάβετε τέτοιου είδους μηνύματα από δήθεν «φίλους» που ζητούν χρήματα χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Μιλήστε αμέσως με τον αποστολέα του μηνύματος και σε καμία περίπτωση μην δώσετε τα στοιχεία του λογαριασμού ή προχωρήσετε σε καμία ενέργεια που μπορεί να σας ζητηθεί.

zarpanews.gr

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] «Συνωμότησε το σύμπαν για να χάσω τα λεφτά μου, αφού δεν θα έκανα ποτέ κάτι που δεν γνωρίζω. Βάζοντας λοιπόν την κάρτα στο ΑΤΜ είχα την εντύπωση πως θα μου μεταφέρονταν τα χρήματα στον λογαριασμό μου, αλλά τελικά εγώ ήμουν αυτός που έβαλα  χρήματα έβαζα χρήματα στον απατεώνα, σε ένα ΑΤΜ, που όπως αποδείχθηκε ήταν στο Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς» δήλωσε στο zarpanews.gr ο Χανιώτης, θέλοντας να επιστήσει την προσοχή στους συμπολίτες μας για να μην πέσουν κι αυτοί θύματα απατεώνων, όπως συνέβη πρόσφατα και με άλλη Χανιώτισσα, που έχασε επίσης 600 ευρώ, μέσω facebook (δείτε ΕΔΩ). […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ