Προσοχή: Θύμα νέας διαδικτυακής απάτης έπεσε Χανιώτισσα – Την «πάτησε»και έχασε 600 ευρώ

προσοχή-θύμα-νέας-διαδικτυακής-απάτη-985332

Θύμα της νέας ηλεκτρονικής απάτης που κυκλοφορεί τελευταία, έπεσε το πρωί της Δευτέρας μια  Χανιώτισσα, η οποία είδε μέσα σε λίγα λεπτά, να εξαφανίζονται από τον τραπεζικό της λογαριασμό 600 ευρώ.

Η γυναίκα, που προσπάθησε να βοηθήσει τη φίλη της σε μια δύσκολη στιγμή, δεν είχε ενημερωθεί για τους επιτήδειους που χακάροντας προφίλ χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στέλνουν μέσω του messenger το παρακάτω μήνυμα: «Καλησπέρα. Τι κάνεις;!! Εγώ είμαι στο τρέξιμο. Έχασα το πορτοφόλι μου. Να σε ρωτήσω κάτι.. Έχει μήπως λογαριασμό στην τράπεζα Πειραιώς; Θέλω μια μεγάλη χάρη. Έχασα και την κάρτα τραπέζης ☹.»

Σε περίπτωση που απαντήσετε, ο αποστολέας, που εμφανίζεται με το προφίλ κάποιου φίλου σας στο Facebook, θα σας ζητήσει να του στείλετε χρήματα με την αποστολή ενός κωδικού και στη συνέχεια με τον κωδικό αυτό να «σηκώσει» τα χρήματα από το ΑΤΜ της τράπεζας.

Έτσι λοιπόν όταν έλαβε το μήνυμα στο κινητό της από τη φίλη της, έσπευσε να της βάλει τα χρήματα που της ζήτησε στο λογαριασμό της. Τελικά κατάλαβε πως είχε πέσει θύμα απάτης, όταν μπαίνοντας στο προφίλ της φίλης αντιλήφθηκε, ότι πρόκειται για ιο. Αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ, στη συνέχεια η γυναίκα προχώρησε στην παρακάτω ανάρτηση, προκειμένου να ενημερώσει τους φίλους της για την απάτη, ενώ προχώρησε και σε καταγγελία στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Επειδή σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr το μήνυμα-απάτη έχει φτάσει και σε άλλους Χανιώτες, εάν λάβετε τέτοιου είδους μηνύματα από δήθεν «φίλους» που ζητούν χρήματα χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Μιλήστε αμέσως με τον αποστολέα του μηνύματος και σε καμία περίπτωση μην δώσετε τα στοιχεία του λογαριασμού ή προχωρήσετε σε καμία ενέργεια που μπορεί να σας ζητηθεί.

zarpanews.gr

 

 

One thought on “Προσοχή: Θύμα νέας διαδικτυακής απάτης έπεσε Χανιώτισσα – Την «πάτησε»και έχασε 600 ευρώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook