Προσοχή! Σε ποια περίπτωση δεν πρέπει να φας τα κόκκινα αβγά!

Πότε μπορούν τα πασχαλινά αβγά να μετατραπούν σε επικίνδυνα;

Οι περισσότεροι από εμάς, τείνουμε να αφήνουμε τα βαμμένα αβγά μέσα σε καλαθάκια και διακοσμητικά μπολ-κοτούλες για πολλές ώρες πάνω στο τραπέζι της κουζίνας, χρησιμοποιώντας τα σαν ένα είδος ντεκόρ.

Σύμφωνα με το U.S. Food & Drug Administration, η παραμονή τους εκτός ψυγείου μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνη για την υγεία, καθώς τα φρέσκα αβγά μπορεί να περιέχουν σαλμονέλα. «Πρέπει να πετάξετε τα βραστά αβγά που έχουν μείνει σε θερμοκρασία δωματίου πάνω από δύο ώρες», αναφέρει η safety expert, Darin Detwiler. Με άλλα λόγια καλό είναι να τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο και να τα βγάζουμε μόνο όταν θέλουμε να τα απολαύσουμε ή για λίγες ώρες για να στολίσουμε το πασχαλινό τραπέζι.

Όσον αφορά την βαφή που ποτίζει το αβγό πολλές φορές όταν τα βάφουμε σπίτι, οι ειδικοί λένε πως δεν πρέπει να ανησυχούμε. Αν έχετε χρησιμοποιήσει ασφαλή βαφή και έχετε ακολουθήσει τις οδηγίες της συσκευασίας, δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε.

olivemagazine.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ