Προσοχή σε νέο email-απάτη από επιτήδειους που εκμεταλλεύονται τον κορονοϊό – Τι αναφέρει το μήνυμα

προσοχή-σε-νέο-email-απάτη-από-επιτήδειους-1027666

Μια νέα απάτη έχουν στήσει τις τελευταίες μέρες επιτήδειοι στο διαδίκτυο προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα από τα θύματά τους, εκμεταλλευόμενοι την πανδημία του κορονοϊού.

Στέλνουν email σε τυχαίες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσποιούμενοι ασθενείς που πάσχουν από κορονοϊό και δεν έχουν ελπίδες επιβίωσης. Ένα απ’ αυτά ήρθε και σε εμάς.

Ως αποστολέας εμφανίζεται υποτίθεται ένας 68χρονος που λαμβάνει θεραπεία για τον Covid19 στο νοσοκομείο Huoshenshan της πόλης Ουχάν στην Κίνα, αλλά δεν έχει ελπίδες να ζήσει.

Για το λόγο αυτό ζητάει από τους παραλήπτες να τον βοηθήσουν να… διανείμει την περιουσία του αφού «έχασα όλα τα μέλη της οικογένειάς μου από την ασθένεια και δεν έχω κανέναν να κληρονομήσει τα κεφάλαια» τα οποία έχει καταθέσει σε οικονομική εταιρεία του Λονδίνου.

Για το λόγο αυτό καλεί να πατήσουν οι παραλήπτες σε ένα συγκεκριμένο email ώστε να επικοινωνήσουν υποτίθεται με τον δικηγόρο τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κείμενο είναι κακομεταφρασμένο από τα αγγλικά στα ελληνικά (προφανώς μέσω μιας από τις εκατοντάδες εφαρμογής μετάφρασης που υπάρχουν στο Internet).

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προτρέπει τους παραλήπτες τέτοιου είδους μηνυμάτων να τα αγνοούν, να μην καταθέτουν χρήματα σε λογαριασμούς, που τους παραθέτει ο δράστης, να μην ανοίγουν τυχόν συνημμένα αρχεία σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστους αποστολείς, και να αλλάζουν άμεσα κάθε κωδικό ασφαλείας (password) που νομίζουν ότι διακυβεύεται, αξιολογώντας παράλληλα τις ρυθμίσεις ασφαλείας του υπολογιστή τους.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook