Προσοχή: Προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους Χανιώτες – Λένε πως είναι από ίδρυμα

προσοχή-προσπαθούν-να-αποσπάσουν-χρή-1421224

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά απάτης στα Χανιά, με στόχο ανυποψίαστους πολίτες.

Πιο πρόσφατο συμβάν, άγνωστοι οι οποίοι υποστηρίζουν πως είναι από κάποια δομή, πουλώντας πασχαλινά είδη και άλλα αντικείμενα.

Σύμφωνα με καταγγελία, το πρωί της Παρασκευής, ένα ζευγάρι νέων, περίπου 17 με 18 ετών μπήκε σε δημόσιο κτίριο και πόρτα-πόρτα και προσπάθησε να προσεγγίσει εργαζόμενους.

Όταν οι νέοι μπήκαν στο γραφείο του καταγγέλλοντος, του είπαν πως πουλάνε διάφορα πράγματα όπως σημειωματάρια, στυλό και άλλα ειδή δώρων για ένα ίδρυμα που στεγάζεται στην Αθήνα. Ο κ. Ν.Κ., υποψιαζόμενος πως κάτι δεν πάει καλά, αρνήθηκε την πρόταση να αγοράσει.

«Τους είπα «να’στε καλά» και τότε ο νεαρός γύρισε, με κοίταξε με μίσος και μου είπε «εγώ καλά θα ‘μαι. Τότε έφυγαν και είδα ότι πάνε να μπουν σε άλλο κτίριο. Επιτόπου, μίλησα με έναν αστυνομικό της ΔΙΑΣ που ήταν εκεί εκείνη την στιγμή. Τους προσέγγισε, πήρε τα στοιχεία τους και εκείνοι αρνήθηκαν ότι τόση ώρα πήγαιναν να πουλήσουν, έβγαλαν και το ταμπελάκι που φορούσαν».

Ο κος Ν.Κ επικοινώνησε αμέσως με το ίδρυμα στην Αθήνα. Οι αρμόδιοι τον ενημέρωσαν πως είναι απατεώνες και ότι έχουν προσπαθήσει να πουλήσουν ακόμα και στους ίδιους τους ιδιοκτήτες!

«Κάλλιστα θα μπορούσε να πουλάει ο καθένας ότι θέλει αλλά όχι στο όνομα κάποιου ιδρύματος. Εκμεταλλεύονται κόσμο!» επισημαίνει ο ίδιος.

Όπως προέκυψε και από επικοινωνία του zarpanews.gr με τη διοίκηση της δομής, το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότεροι πολίτες καλούν, προκειμένου να διαπιστώσουν αν όντως οι νεαροί είναι από το ίδρυμα. Κάτι που δεν ισχύει.

Μάλιστα στη σελίδα στο διαδίκτυο, το ίδρυμα ενημερώνει πως  δεν πραγματοποιεί εράνους «από πόρτα σε πόρτα» και δεν έχει «εκπροσώπους» που να πωλούν αντικείμενα ή να ζητούν οικονομική βοήθεια στο όνομα του, με «σκοπό» τη «στήριξή του».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook