Προσοχή: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε όλη την Κρήτη

προσοχή-πολύ-υψηλός-κίνδυνος-πυρκαγι-999824

Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, αύριο Σάββατο στην Κρήτη, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

H Περιφέρεια Κρήτης ενημερώνει ότι όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής.

Υπενθυμίζεται στους πολίτες η απαγόρευση καύσης και χρήσης πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, όπως και η προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων από ώρα 00:00  έως και 24:00, στα δάση και λοιπές ευπαθείς περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Παρακαλούνται οι πολίτες να σεβαστούν τις απαγορεύσεις και τις υποδείξεις των Αρχών. Είναι καθήκον όλων μας να προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε και να το παραδώσουμε ακέραιο στις επόμενες γενιές.

Οδηγίες προστασίας στον σύνδεσμο:

https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies

Ειδικά για την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου η  Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρακαλεί επίσης αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην πραγματοποιούν υπαίθριες εργασίες, που αυξάνουν τις πιθανότητες ενδεχόμενης εκδήλωσης φωτιάς και να ακολουθούν τις οδηγίες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Δείτε οδηγίες προστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook