Προσοχή! Νέα απάτη μέσω SMS – Πως προσπάθησαν να υποκλέψουν κωδικούς τράπεζας από Χανιώτη

προσοχή-νέα-απάτη-μέσω-sms-πως-προσπάθη-1119577

Μία νέα απάτη φαίνεται πως εξελίσσεται από επιτήδειους που προσπαθούν να υποκλέψουν στοιχεία εισόδου σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Εθνικής Τράπεζας.

Όπως καταγγέλλει αναγνώστης του zarpanews.gr, ήρθε στο κινητό του SMS, από αριθμό που φέρεται να ταυτίζεται με του iBank της Εθνικής Τράπεζας και τον ενημερώνει για αναστολή του λογαριασμού του.

Στον σύνδεσμο που επισυνάπτεται, γίνεται ανακατεύθυνση σε μία σελίδα που μοιάζει με της Εθνικής Τράπεζας, όμως αν βάλετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό, τα στοιχεία θα πάνε… αμέσως στους απατεώνες. Αν και η σελίδα είναι πιστή αντιγραφή της σελίδας εισόδου της Εθνικής Τράπεζας, δεν είναι δύσκολο να παρατηρήσει κάποιος οτι μόνο τα στοιχεία του μπορεί να παραχωρήσει, αφού κανένας από τους άλλους συνδέσμους της σελίδας δεν λειτουργεί.

Καλό θα ήταν, σε αντίστοιχες περιπτώσεις, η πρώτη ενέργεια που θα κάνουμε να είναι μία επικοινωνία με την τράπεζα, ώστε να επιβεβαιώσουμε οτι η προσέγγιση είναι ασφαλής και οτι τα στοιχεία και τα χρήματά μας δεν βρίσκονται σε κίνδυνο.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook