Προσοχή! Επιτήδεια παριστάνει την εργαζόμενη στο «Βοήθεια στο σπίτι» του δήμου Χανίων και προσπαθεί να αποσπάσει χρήματα

προσοχή-επιτήδεια-παριστάνει-την-εργ-1153932

Προσπάθεια εξαπάτησης, από άγνωστη γυναίκα που προσποιήθηκε την εργαζόμενη στο Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι κάνει γνωστή με ανακοίνωση του ο δήμος Χανίων.

Όπως καταγγέλλεται η γυναίκα προσέγγισε ιερέα της πόλης όπου κυρία προσπάθησε να του αποσπάσει ποσό, αξίας 250€, με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας σε οικογένεια, που έχει ανάγκη.

Η ανακοίνωση του δήμου Χανίων:

Από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Χανίων γνωστοποιείται ότι χθες, Τρίτη 22/12/2020, ιερέας της πόλης μας επικοινώνησε τηλεφωνικά με υπαλλήλους του Τμήματος, ενημερώνοντας τους ότι τον προσέγγισε κυρία, προσποιούμενη την εργαζόμενη στο Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”. Η κυρία προσπάθησε να του αποσπάσει ποσό, αξίας 250€, με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας σε οικογένεια, που έχει ανάγκη.

Η Προϊσταμένη του Τμήματος ενημέρωσε τον ιερέα για το ισχύον νομικό καθεστώς, σύμφωνα με το οποίο δεν επιτρέπεται σε κανέναν εργαζόμενο να ζητάει και να λαμβάνει χρήματα από πολίτες ή εκπροσώπους φορέων. Στη συνέχεια επιχειρήθηκε επικοινωνία και με τη κυρία, η οποία ωστόσο δεν απάντησε στις κλήσεις.

Ο Δήμος Χανίων και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής ενημερώνει τους συμπολίτες μας να μην δίνουν χρήματα σε κανέναν, που τους παρουσιάζεται ως εργαζόμενος στον Δήμο Χανίων. Ιδιαίτερη μάλιστα πρέπει να είναι η προσοχή όλων μας τις εορταστικές αυτές ημέρες.»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook