Προσοχή! Επιθέσεις από χάκερς! Η περιπέτεια Χανιώτη που είδε να κάνουν «φτερά» χρήματα από τον τραπεζικό του λογαριασμό | Photos

προσοχή-επιθέσεις-από-χάκερς-η-περιπέ-1117556

Θύμα επίθεσης χάκερς κατά πάσα πιθανότητα έπεσε Χανιώτης που είδε να κάνουν φτερά από το λογαριασμό του χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο zarpanews.gr το θύμα των επιθέσεων, αντιλήφθηκε πως κάτι περίεργο συμβαίνει με τον τραπεζικό του λογαριασμό την Πέμπτη το βράδυ όταν διαπιστώθηκε χρέωση μέσω e-banking της τάξεως των 48 ευρώ χωρίς ο ίδιος να έχει κάνει καμία συναλλαγή.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την τράπεζα, ενημερώθηκε  πως ο λογαριασμός του φαίνεται να έχει δεχθεί επίθεση από χάκερς από τη Ρωσία που επιχειρούσαν να κάνουν χρεώσεις μέσω τράπεζας του εξωτερικού, της τάξεως των 6.000 και των 1.700 ευρώ.

Αποτέλεσμα των επιθέσεων ήταν να δεσμευτεί ποσό που προέρχεται από μισθούς της τάξεως των 1700 ευρώ.

Όταν σήμερα ο συμπολίτης μας επισκέφθηκε κατάστημα της τράπεζας, για να του πουν τι ακριβώς συμβαίνει, ενημερώθηκε ότι έγινε προσπάθεια χρεώσεως μέσω άλλης τράπεζας του λογαριασμού του, χωρίς όμως να προλάβουν οι δράστες να αφαιρέσουν τα χρήματα, τα οποία όμως έχουν δεσμευτεί και ο ίδιος δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει, για διάστημα τριών μηνών.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην ηλεκτρονική χρήση των τραπεζικών λογαριασμών, καθώς διάφοροι επιτήδειοι από τη μια στιγμή στην άλλη μπορούν να πραγματοποιήσουν «επιθέσεις» μέσω διαδικτύου με δυσάρεστες συνέπειες.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook