Προσοχή: Χακάρουν προφίλ στο Instagram και τάζουν λεφτά – Έτσι επιχείρησαν να κλέψουν Χανιώτισσα | Photos

προσοχή-χακάρουν-προφίλ-στο-instagram-και-τάζ-1430780

Δεύτερο «χτύπημα» μέσα σε τέσσερις μήνες για μία Χανιώτισσα, η οποία παρολίγον να πέσει θύμα ηλεκτρονικής απάτης.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, μέσω της εφαρμογής του instagram, επιτήδειος της έστειλε μήνυμα ζητώντας της να μαντέψει τον αριθμό και να κερδίσει 500 ευρώ.

Η ίδια έστειλε στο zarpanews.gr την συνομιλία της με τον απατεώνα:

 

Η Χανιώτισσα, ούσα υποψιασμένη καθώς τον Ιανουάριο στενό οικογενειακό της πρόσωπο έχασε 6.000 ευρώ μέσω τηλεφωνικής απάτης (δείτε εδώ), προσπάθησε να τον «περιπαίξει» δίνοντάς του έναν ψεύτικο αριθμό iban.

 

Μετά από το παραπάνω μήνυμα ο επιτήδειος της ζήτησε να αντιγράψει το λινκ που της έστειλε στο κινητό της και να του το στείλει, ωστόσο δεν είχε δώσει ποτέ τον αριθμό της.

«Αγχώθηκα και νιώθω ανασφαλής που κάποιος γνωρίζει τον αριθμό τηλεφώνου μου. Πού τον βρήκε; Μπήκα στο προφίλ του χρήστη στο facebook και διάβασα σε ανάρτησή του πως κάποιος έχει χακάρει το instagram του και επιβεβαιώθηκα». είπε η ίδια.

Η γυναίκα κάλεσε άμεσα την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να αναφέρει το περιστατικό, χωρίς όμως – όπως είπε – να έχει κάποια ανταπόκριση. «Το μόνο που μου είπαν, είναι να κάνω μία καταγγελία στην αστυνομία» επεσήμανε. «Την έχουμε πατήσει ξανά στην οικογένειά μου. Η αδερφή μου έχασε 6.000 ευρώ μέσω τηλεφωνικής απάτης, τα οποία βέβαια δεν έχουμε λάβει ακόμα πίσω και ούτε θα τα λάβουμε. Δεν φαίνεται να έχει ασχοληθεί κανείς με αυτό το θέμα». δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι κανείς δεν πρέπει να μοιράζεται προσωπικά στοιχεία του στο διαδίκτυο, οποιοσδήποτε κι αν του τα ζητάει. Ιδιαίτερη προσοχή, θα πρέπει να επιδείξουν και όσοι χρήστες λάβουν ανάλογα μηνύματα σε instagram, messenger και email.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook