Προσοχή… Απόπειρες εξαπάτησης πολιτών στα Χανιά από επιτήδειους που παριστάνουν τους λογιστές – Πώς να τους καταλάβετε

προσοχή-απόπειρες-εξαπάτησης-πολιτ-1302682

Τέσσερα κρούσματα απόπειρας εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους που παριστάνουν τους λογιστές, έχουν καταγγελθεί τις τελευταίες μέρες στον Σύλλογο Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων.

Ο σύλλογος, με ανακοίνωσή του, ενημερώνει

« τους φορολογούμενους για 4ο κρούσμα στα Χανιά, προσέγγισης επιτηδείων επικαλούμενοι ότι είναι λογιστές, ζητώντας χρήματα ή στοιχεία της προσωπικής τους κάρτας για πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων.
Να υπενθυμίσουμε ότι οι φορολογικές υποχρεώσεις πληρώνονται από τους ίδιους τους φορολογούμενους και ποτέ δεν ζητούν οι λογιστές χρήματα ούτε στοιχεία της κάρτας τους για να πληρώσουν αυτοί τις υποχρεώσεις των πελατών. Οι λογιστές δίδουν την ταυτότητα πληρωμής για να κάνουν την πληρωμή της οφειλής οι ίδιοι οι φορολογούμενοι.
Περεταίρω οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ελέγχουν το mail που λαμβάνουν την ταυτότητα πληρωμής να είναι το mail του λογιστή τους και όχι ένα άγνωστο μειλ που έχει έναν λογαριασμό στον οποίο αν κάνει κάποιος κατάθεση δεν θα ξαναβρεί ποτέ τα χρήματα του. Οι λογιστές στέλνουν αριθμό ταυτότητας πληρωμής και όχι λογαριασμό κατάθεσης.
Εφιστούμε συνεπώς την προσοχή των φορολογουμένων έναντι των επιτηδείων αυτών.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια πελάτισσα Χανιώτισσας λογίστριας δέχθηκε τηλεφώνημα από νεαρό άνδρα, επικαλούμενο υπάλληλο του γραφείου της συγκεκριμένης λογίστριας, ζητώντας προσωπικά στοιχεία για τη διευθέτηση οικονομικών εκκρεμοτήτων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook