Προσοχή! Απατεώνες προσπαθούν να «φάνε» λεφτά από τουριστικές επιχειρήσεις στην Κρήτη

προσοχή-απατεώνες-προσπαθούν-να-φάν-1105208

Να αποσπάσουν χρήματα από μικρές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, οικογενειακού κυρίως χαρακτήρα, προσπαθούν το τελευταίο διάστημα απατεώνες, σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστη στο zarpanews.gr.

Λειτουργούν ως εξής: οι δράστες καλούν την επιχείρηση και κάνουν κράτηση για σημαντικό χρονικό διάστημα, που κανονικά κοστίζει ένα σοβαρό ποσό. Ζητούν όμως να πληρώσουν, όχι σε λογαριασμό της επιχείρησης, αλλά σε ιδιωτικό λογαριασμό του ανθρώπου με τον οποίο συνομιλούν. Προϋπόθεση θέτουν το να είναι σε συγκεκριμένη τράπεζα, η οποία παρέχει υπηρεσία αναλήψεων χωρίς κάρτα, με τη χρήση ειδικού κωδικού.

Εαν αυτός το δεχτεί και υπάρχει ο κατάλληλος λογαριασμός, αρχίζει η δεύτερη φάση. Τον ξανακαλούν, υποστηρίζοντας ότι πλήρωσαν και του ζητούν να ελέγξει τη συναλλαγή μέσω e-banking στο κινητό ή τον υπολογιστή του. Πληρωμή φυσικά δεν υπάρχει και σε εκείνο το σημείο, με την πρόφαση ότι θα τον καθοδηγήσουν να δει την πληρωμή, του ζητούν να δημιουργήσει έναν κωδικό για την υπηρεσία που δίνει τη δυνατότητα ανάληψης από ΑΤΜ, χωρίς τη χρήση κάρτας.

Εαν το θύμα ακολουθήσει τις οδηγίες και αποκαλύψει τον κωδικό, οι δράστες θα μπορούν να κάνουν ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ, από τον λογαριασμό του, χωρίς να χρειάζεται η κάρτα του.

Είναι προφανές ότι μια τέτοια μέθοδος προϋποθέτει άγνοια του θύματος για το πως λειτουργεί το e-banking και ταυτόχρονα πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη σε αγνώστους, πράγμα απίθανο για επαγγελματίες του χώρου. Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία, οι επιτήδειοι προσπαθούν, ψάχνοντας τον… αγαθό, τον κουρασμένο ή τον αφηρημένο.

Υπενθυμίζεται ότι δεν πρέπει ποτέ να αποκαλύπτονται κανενός είδους τραπεζικοί κωδικοί, κωδικοί PIN ή CVV, σε οποιονδήποτε, πόσο μάλλον σε αγνώστους.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook