Προσοχή! Αγροτικός συνεταιρισμός της Κρήτης προειδοποιεί για απάτη σχετικά με την εργασία πολιτών τρίτων χωρών στον πρωτογενή τομέα

προσοχή-αγροτικός-συνεταιρισμός-της-1536029

Προειδοποίηση για απάτη απευθύνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιεράπετρας σχετικά με απάτη αναφορικά με την εργασία πολιτών από τρίτες χώρες στον Πρωτογενή τομέα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ακόμα δεν έχει εκδοθεί η αναμενόμενη ΚΥΑ, προκειμένου να καθοριστούν οι όροι κάτω από τους οποίους θα γίνει η διαδικασία, ενώ πολλοί εκμεταλλευόμενοι το γεγονός, απευθύνονται ήδη σε υπηκόους να καλέσουν στη χώρα συγγενείς τους προκειμένου να έρθουν να εργαστούν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σχετικά με τον διαδικασία μετάκλησης Πολιτών Τρίτων Χωρών (ΠΤΧ) για απασχόληση στον πρωτογενή τομέα, ενημερώνουμε τους παραγωγούς ότι έως σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η έκδοση της αναμενόμενης ΚΥΑ για ορισμό ανώτατου αριθμοί θέσεων εργασίας ανά Περιφερειακή ενότητα.

Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι προϋπόθεση για να ξεκινήσουν οι εργοδότες να καλούν εργαζομένους για τις επιχείρηση τους ενώ παράλληλα υπενθυμίζουμε το θέμα έχει απασχολήσει το σύνολο των αγροτικών φορέων ανά την επικράτεια, τονίζοντας επανειλημμένα ότι αυτή η καθυστέρηση μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχει.

Επιπλέον ενημερώνουμε ότι μέσα σε αυτό το τοπίο αβεβαιότητας, επιτήδειοι αποστέλλουν ψεύδη ενημέρωση και έντυπα σε υπηκόους ΠΤΧ που διαμένουν ήδη στην Ελλάδα με την υπόσχεση να φέρουν συγγενικά τους πρόσωπα από την χώρα καταγωγής τους ώστε εργαστούν στην Ελλάδα.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι αυτό δεν ισχύει και εφιστούμε την προσοχή σε εργοδότες και εργαζόμενους καθώς σύμφωνα με καταγγελίες έχουν αποσπάσει ήδη χρηματικά ποσά από ενδιαφερόμενους ΠΤΧ , χωρίς αντίκρισμα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook