Προσλαμβάνουν… ρομπότ στο φαρμακείο του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων | Photos + Video

προσλαμβάνουν-ρομπότ-στο-φαρμακείο-1297980

Να «λύσει τα χέρια» των φαρμακοποιών του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, έρχεται ένας νέος… εργαζόμενος που θα επωμιστεί το μεγάλο βάρος της ταξινόμησης, τακτοποίησης και εύρεσης φαρμάκων, για τους εξυπηρετούμενους ασθενείς.Μόνο που δεν πρόκειται για άνθρωπο αλλά για… ρομπότ, ένα Αυτοματοποιημένο Ρομποτικό Σύστημα Διαχείρισης Φαρμάκων, το οποίο κοστίζει 125.000 ευρώ και αναμένεται να «πιάσει δουλειά» στις αρχές του 2022.

Την σχετική σύμβαση υπέγραψαν  σήμερα για λογαριασμό του Νοσοκομείου ο Διοικητής κ. Γεώργιος Μπέας και για λογαριασμό της αναδόχου εταιρείας GPI ο CEO κ. Fabio Rossi με την παρουσία του αν. διοικητή κ. Μάνου Μπολώτη του διευθυντή του φαρμακείου, κ. Λεωνίδα Τζίμη και της νομικής εκπροσώπου της εταιρείας.

Για «ένα καινοτόμο σύστημα το οποίο για πρώτη φορά εγκαθίσταται σε δημόσιο νοσοκομείο στην Ελλάδα» έκανε λόγο ο κ. Μπέας, προσθέτοντας ότι η λειτουργία του  «αναβαθμίζει την ποιότητα της φαρμακευτικής περίθαλψης και απελευθερώνει οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους».

Όπως έκανε γνωστό ο Διευθυντής του Φαρμακείου του Νοσοκομείου κ. Λεωνίδας Τζίμης, η φαρμακευτική δαπάνη στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων φτάνει τα 15 εκ. ευρώ τον χρόνο που έκανε λόγο για μια επένδυση αναγκαία και συμφέρουσα.

Τέλος, ο κ. Ρόσι, τόνισε:

Το ρομποτικό σύστημα επιτελεί την αυτόματη διαχείριση ηλεκτρονικών συνταγών, την αυτόματη προετοιμασία των φαρμάκων προς διανομή στις κλινικές και την εκτέλεση συνταγών εξωτερικών ασθενών.

Η λειτουργία του ρομποτικού συστήματος διασφαλίζει και επιταχύνει την ποιοτική φαρμακευτική περίθαλψη των νοσηλευόμενων και εξωτερικών ασθενών. Ταυτόχρονα απελευθερώνει οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους για την περαιτέρω ανάπτυξη κλινικών υπηρεσιών προς τους ασθενείς από το φαρμακευτικό τμήμα του νοσοκομείου.

Η χρηματοδότηση της προμήθειας του αυτοματοποιημένου ρομποτικού συστήματος διαχείρισης φαρμάκων έγινε από την 7η ΥΠΕ.

Δείτε το σύστημα:

zarpanews.gr

One thought on “Προσλαμβάνουν… ρομπότ στο φαρμακείο του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων | Photos + Video

  1. χαχαχα…για γελια…πραγματικα.
    Ή μαλλον για γελια και για κλαματα μαζι…
    κατα τα αλλα στις τουαλετες του νοσοκομειου δεν υπαρχει ΠΟΥΘΕΝΑ σαπουνι στις τουαλετες να πλενει ο κοσμος τα χερια του.
    Οχι πως θα τα επλεναν πολλοι, αλλα τουλαχιστον θα επρεπε να υπαρχει…
    Κατα τα αλλα τα ρομποτ τους μαραναν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook