Προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη συγγενείς θυμάτων του κορονοϊού που έχασαν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ

προσφεύγουν-στη-δικαιοσύνη-συγγενεί-1146139

Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν οι συγγενείς ατόμων, που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων ΜΕΘ και ειδικού εξοπλισμού των νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας, τη στιγμή που νοσούσαν από κορονοϊό χωρίς, ωστόσο, να είναι διασωληνωμένοι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του thesstoday.gr, οι συγγενείς τον θυμάτων έχουν προσεγγίσει, συγκεκριμένα, δικηγορικό γραφείο της Θεσσαλονίκης και της Αθήνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι συγγενείς τους νοσούσαν από κορονοϊό και έχασαν τη ζωή τους σε απλούς θαλάμους νοσηλείας covid προτού προλάβουν να διασηληνωθούν.

Όπως επισημαίνουν οι δικηγόροι, οι συγγενείς των θυμάτων δεν επιρρίπτουν ευθύνες στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπο με σκληρές εικόνες. Επιθυμούν, ωστόσο, να γνωρίζουν εάν οι οικείοι τους έχασαν τη ζωή τους χωρίς να έχουν λάβει την κατάλληλη περίθαλψη, εάν δηλαδή για το θάνατο τους ευθύνεται η ανεπάρκεια του αθωράκιστου συστήματος υγείας και ο ελλιπής εξοπλισμός των μονάδων υγείας κατά το 2ο κύμα της πανδημίας ή εάν συνέβαλαν άλλοι ιατρικοί λόγοι.

Σημειώνεται πως ερωτήματα προκαλεί ότι κατά τα μέσα Νοεμβρίου με την κατάσταση στα νοσηλευτικά ιδρύματα, ιδιαίτερα της Βόρειας Ελλάδας, να βρίσκεται «στα άκρα», τις ΜΕΘ να είναι γεμάτες και τις απλές κλίνες να ασφυκτιούν, πολλοί γιατροί επεσήμαναν πως υπήρξαν περιπτώσεις διαλογής ασθενών προς διασωλήνωση, οι οποία μάλιστα έγινε με ηλικιακά κριτήρια.

Η ανάθεση της υπόθεσης στους δικηγόρους αφορά, ακριβώς, στην έρευνα των ζητημάτων αυτών, με σκοπό να εξακριβωθεί εάν τέθηκε, πράγματι, το κρίσιμο ζήτημα διαλογής των ασθενών προς διασωλήνωση με ηλικιακά κριτήρια.

Πηγή: thepressproject.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook