Αναβλήθηκε για πέμπτη φορά η δίκη για το κύκλωμα κοκαΐνης με κατηγορούμενους γνωστούς Χανιώτες

αναβλήθηκε-για-πέμπτη-φορά-η-δίκη-για-τ-1538159

4,5 χρόνια μετά την αποκάλυψή της και ακόμα δεν έχει καταφέρει να φτάσει στο ακροατήριο η υπόθεση της διακίνησης κοκαϊνης που είχε συνταράξει την κοινή γνώμη στα Χανιά τα Χριστούγεννα του 2018, λόγω της εμπλοκής επώνυμων Χανιωτών.

Αρχικά είχαν συλληφθεί 11 άτομα αλλά στη συνέχεια απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και προχώρησαν 7 ακόμα συλλήψεις.

Η υπόθεση ήταν προγραμματισμένη να συζητηθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αλλά αναβλήθηκε. Πρόκειται για την πέμπτη αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης ενώ πλέον όλοι οι προφυλακισμένοι κατηγορούμενοι, έχουν αποφυλακιστεί λόγω παρέλευσης του 18μηνου.

Οι 18 κατηγορούμενοι διώκονται για τις πράξεις:

Α) Της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση

Β) Της ιδιαίτερα διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ, με τις ειδικότερες μορφές της εισαγωγής, προμήθειας, αγοράς, πώλησης, διάθεσης, διανομής, αποθήκευσης, κατοχής, μεταφοράς και μεσολάβησης.

Γ) Της νομιμοποίησης εσόδων κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια εντός των πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του πρώτου κατηγορούμενου, για συγκάλυψη της αλήθειας ως προς την προέλευση της περιουσίας και σε βάρος του 11ου κατηγορούμενου για κατοχή περιουσίας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook