Προς μονιμοποίηση ο μειωμένος ΦΠΑ σε πέντε νησιά του Αιγαίου

Μόνιμο αναμένεται να γίνει, πλέον, το μέτρο του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά τα οποία δέχονται μεταναστευτικές ροές. Συγκεκριμένα, μετά από συνεννόηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Πολιτικής, Νότη Μηταράκη καθώς και τον Έλληνα Ευρωπαίο Επίτροπο, Μαργαρίτη Σχοινά, τα πέντε νησιά, Λέσβος, Χιός, Σάμος, Κως και Λέρος πιθανότατα θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν ΦΠΑ μειωμένο κατά 30% (ΦΠΑ 17%-9%-4% ) για αγαθά (προϊόντα) ή για Υπηρεσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σχετική πρόταση έχει υποβληθεί από τον κ. Μηταράκη προς τους θεσμούς ήδη από τον Φεβρουάριο, με το Υπουργείο Οικονομικών να είναι θετικό. Κατά τις ίδιες πηγές και ο Ευρωπαίοι δείχνουν να μην λένε κατ’ αρχήν «όχι». Συνεπώς δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να ανακοινωθεί και επισήμως.

Η πρόταση της κυβέρνησης στην Ε.Ε

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο δεν ήταν μόνιμο, αλλά με σχετικές τροπολογίες δινόταν εξάμηνες παρατάσεις, ενώ να σημειωθεί ότι η τελευταία ρύθμιση έδινε παράταση μέχρι την 30η Ιουνίου του 2021. Ωστόσο, η κυβέρνηση πρότεινε στη Ε.Ε. να μην εξαρτάται το ΦΠΑ από την λεγόμενη «περιοδικότητα των ροών», προκειμένου να δώσει ανάσα στις επιχειρήσεις και στους κατοίκους των ακριτικών νησιών που έχουν σηκώσει το βάρος των μεταναστευτικών ροών και προφανώς θα δυσκολευθούν ακόμη περισσότερο λόγω Covid.

Πηγή:ethnos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΜε μπαστουνάκι η Μαρέβα στο μνημόσυνο – Τι συνέβη στη σύζυγο του Πρωθυπουργού
Επόμενο άρθροΧανιά | Rapid test την Τρίτη σε χωριά του Δήμου Καντάνου-Σελίνου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ