Προς κατάργηση η έκπτωση του 10% για τους συνεπείς πελάτες της ΔΕΗ

προς-κατάργηση-η-έκπτωση-του-10-για-τους-762288

Στο «τραπέζι» η κατάργηση της έκπτωσης από την εταιρεία. Στόχος η εξοικονόμηση έως και 180 εκατ. ευρώ ετησίως, από τα 750 εκατ. που αναζητεί για να ενισχύσει τη ρευστότητά της.

Στα εξεταζόμενα μέτρα για τη διάσωση της ΔΕΗ συμπεριλαμβάνεται και η τύχη της έκπτωσης συνέπειας 10% που απολαμβάνουν οι συνεπείς στις πληρωμές των λογαριασμών τους πελάτες της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας  «ΤΑ ΝΕΑ», δεν αποκλείεται το μπόνους της μείωσης που δίνεται σε όσους καταβάλλουν εμπρόθεσμα τα ποσά των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος να καταργηθεί, ή στην καλύτερη των περιπτώσεων να ψαλιδιστεί κι άλλο. Με την κατάργηση ή τη συρρίκνωση της έκπτωσης, η εταιρεία μπορεί να ενισχύσει τα έσοδά της έως και 180 εκατ. ευρώ ετησίως.

Κεντρικός στόχος της νέας τιμολογιακής πολιτικής της εταιρείας είναι η τελική αξία του λογαριασμού (ανταγωνιστικές και ρυθμιζόμενες χρεώσεις) να μη μεταβληθεί, παρά τις όποιες μεταβολές αποφασιστούν στις τιμές της κιλοβατώρας, αναφέρουν αρμόδιες πηγές, επιβεβαιώνοντας πως στο τραπέζι βρίσκεται και η κατάργηση της έκπτωσης συνέπειας.

Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, η κυβέρνηση και η νέα διοίκηση της δημόσιας εταιρείας αναζητούν επειγόντως 750 εκατ. ευρώ προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητά της και να σταθεί όρθια για το άμεσο χρονικό διάστημα.

Ανάμεσα στα μέτρα που δρομολογούνται είναι οι αυξήσεις των τιμολογίων ρεύματος (ανταγωνιστικό σκέλος του λογαριασμού) προκειμένου η επιχείρηση μετά από πέντε χρόνια να αρχίσει να έχει πάλι έσοδα. Οπως προκύπτει, επίσης, από τα όσα έχει δηλώσει δημόσια ο υπουργός, παράλληλα γίνεται και προσπάθεια να μειωθεί και η χρέωση του ΕΤΜΕΑΡ (ρυθμιζόμενο σκέλος του λογαριασμού) ώστε σε συνδυασμό και με τη μείωση του συντελεστή του ΦΠΑ από το 13% στο 6% που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση το τελικό ποσό των νοικοκυριών να μείνει το ίδιο με όσο πλήρωνε και πέρυσι.

One thought on “Προς κατάργηση η έκπτωση του 10% για τους συνεπείς πελάτες της ΔΕΗ

  1. Οι αλλες εταιρίες ηδη τριβουν τα χερια τους…Νυχτερινο ολη τη μερα και χωρις να σπασεις τσοι τοιχους για να βαλεις ξεχωριστο ρολοι οπως η ΔΕΗ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook