Προς food pass 300 ευρώ με αίτηση – Οι δικαιούχοι για το επίδομα

προς-food-pass-300-ευρώ-με-αίτηση-οι-δικαιούχοι-1408730

«Σωσίβια» στο ενεργειακό «τσουνάμι» της ακρίβειας αναζητά η κυβέρνηση, η οποία εν όψει ΔΕΘ βγάζει και τα τελευταία της όπλα πριν από τις εκλογές του 2023. Στο «καλάθι» των μέτρων για την ενεργειακή κρίση, που αναμένεται να επιδεινωθεί τον χειμώνα, είναι εκτός από το επίδομα θέρμανσης και ένα έκτακτο επίδομα για τρόφιμα – «Food Pass» – αξίας 300 ευρώ, κατά τα πρότυπα του Fuel Pass.

Αν και τα σενάρια για το λεγόμενο Food Pass πληθαίνουν όσο οδεύουμε προς τη ΔΕΘ 2022, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν υπάρχει καμία επίσημη δήλωση από τα κυβερνητικά στελέχη που να αφορά το εν λόγω επίδομα.

Κυκλοφορεί, μάλιστα, το σενάριο, πως το Food Pass είναι η νέα μορφή της επιταγής ακρίβειας που δόθηκε πέρυσι τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, ύψους 200 ευρώ, απλά ενισχυμένη.

Σήμερα, δημοσίευμα των «Νέων», κάνει λόγο πως η κυβέρνηση έχει προς διεργασία ένα Food Pass 300 ευρώ, το οποίο θα μοιάζει με το Fuel Pass, θα έχει αξία 300 ευρώ και θα δοθεί λίγο πριν από τα Χριστούγεννα σε μορφή εκτάκτου επιδόματος.

Δικαιούχοι θα είναι 1.000.000 περίπου πολίτες και συγκεκριμένα τρεις κατηγορίες:

  • Χαμηλοσυνταξιούχοι,
  • Άνεργοι
  • Ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από τον πληθωρισμό.

Θολή… η μορφή του Food Pass

Βέβαια, το πλαίσιο γύρω από τον τρόπο που θα δοθεί παραμένει απόλυτα θολό, καθώς αν μοιάζει πράγματι με το Fuel Pass , θα πρέπει οι δικαιούχοι να κάνουν αίτηση στο gov.gr και να το λάβουν στο κινητό τους σε μορφή voucher, το οποίο θα εξαργυρώνεται στα σούπερ μάρκετ. Αν μοιάζει με την επιταγή ακρίβειας, θα μπαίνει αυτόματα το χρηματικό ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό και θα μπορεί να εξαργυρώνεται παντού, καταργώντας έτσι την έννοια του Food Pass.

Πότε θα ανακοινωθεί

Προς το παρόν κανείς δεν γνωρίζει το χρονοδιάγραμμα για την ανακοίνωσή του και αν τελικά αναμένεται να λάβει τη μορφή του επιδόματος ή του voucher. Αν «κλειδώσει» αυτή την εβδομάδα, πιθανότατα θα μπει στην φαρέτρα των εξαγγελιών του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook