Προς αναβολή το διάγγελμα Μητσοτάκη: Τα κρούσματα απομακρύνουν την άρση του lockdown

προς-αναβολή-το-διάγγελμα-μητσοτάκη-τ-1123581

Στον αέρα ο σχεδιασμός για το lockdown. Τα κρούσματα, οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι αλλάζουν τους σχεδιασμούς Μητσοτάκη.

Με αυτά τα επιδημιολογικά δεδομένα, το μόνο σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο» τονίζει στο iEideisis πολύ καλά ενημερωμένη πηγή, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι όλοι οι σχεδιασμοί, περιλαμβανομένου του διαγγέλματος του πρωθυπουργού για το lockdown, αύριο Παρασκευή, τίθενται εν αμφιβόλω.

Τα κρούσματα, οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι, στη συμπλήρωση 25 ημερών καραντίνας είναι σαφώς μεγαλύτερα καθημερινά από τις αντίστοιχες ημέρες της προηγούμενης εβδομάδας, γεγονός που κυριολεκτικά τινάζει στον αέρα κάθε σχεδιασμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο την προηγούμενη Τρίτη όσο και την προηγούμενη Τετάρτη, τα κρούσματα ήταν σαφώς μικρότερα από τα χθεσινά και τα προχθεσινά. Κάτι που δείχνει ανάγλυφα ότι η πορεία δεν είναι η αναμενόμενη και η πολυπόθητη αποσυμφόρηση του ΕΣΥ παραμένει απλή προσδοκία.

Με τα νέα δεδομένα, τα οποία δεν προσεγγίζουν ούτε κατά διάνοια τον στόχο για μείωση στα 500 κρούσματα καθημερινά και για αποσυμπίεση των κλινών ΜΕΘ κατά τουλάχιστον 30%, η πιθανότητα γενικής άρσης του lockdown δεν αναμένεται ούτε στις 14 Δεκεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, μιλώντας χθες στο 31ο ετήσιο Greek Economic Summit, ανακοίνωσε ότι μέχρι να έρθει στην Ελλάδα το εμβόλιο, τα μπαρ και τα νυκτερινά κέντρα θα παραμείνουν κλειστά, ενώ, όπως είπε, το άνοιγμα της εστίασης αργεί ακόμα, δείτε ΕΔΩ.

Με δεδομένο ότι τα σχολεία δεν πρόκειται να ανοίξουν πριν τον νέο χρόνο, το μόνο που μένει στο τραπέζι είναι το λιανεμπόριο.

Υπάρχει μία σκέψη να ανοίξουν σχετικά άμεσα τα μικρά καταστήματα, εν όψει Χριστουγέννων, αλλά και γι αυτό, δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Λόγω των εξελίξεων, πιθανότατα θα αναβληθεί για αργότερα το αυριανό διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη, με το οποίο επρόκειτο να ανακοινώσει τον οδικό χάρτη εξόδου από την καραντίνα. Αντ αυτού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσα αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας την παράταση του lockdown για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook