Προορισμός με υψηλή ζήτηση η Ελλάδα

προορισμός-με-υψηλή-ζήτηση-η-ελλάδα-1118255

Παρά την «παγωνιά» που έχει φέρει στην οικονομία η πανδημία φαίνεται ότι η ζήτηση για τη χώρα ως προορισμό παραμένει ισχυρή κι εφόσον κρατηθεί σε ελεγχόμενο επίπεδο το δεύτερο κύμα, τότε η θα ενισχυθεί περαιτέρω.

Αυτό σημειώνουν παράγοντες της τουριστικής αγοράς που προσθέτουν ότι του χρόνου με δεδομένο ότι οι κοντινοί προορισμοί (μέχρι 4 ώρες πτήση) στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης θα είναι στην πρώτη γραμμή ζήτησης, η Ελλάδα ως ασφαλής προορισμός θα είναι στην πρώτη γραμμή. Τονίζουν, δε, ότι πολλοί αερομεταφορείς θα σπεύσουν να διαθέσουν αεροπλάνα σε πτήσεις προς την Ελλάδα καθώς έχοντας προχωρήσει σε επενδυτικά προγράμματα έχουν μεγάλους στόλους που προς ώρας είναι αδρανείς.

Άλλο ένα δείγμα της ζήτησης της χώρας είναι και το πρόγραμμα Non Dom” που αφορά προ στην προνομιακή φορολογική μεταχείριση για όσους επιθυμούν να ζήσουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη κατατεθεί περίπου 30 αιτήσεις από πλούσιους του εξωτερικού (ΗΠΑ, Βρετανία, Κίνα) που θέλουν να μεταναστεύσουν φορολογικά στην Ελλάδα.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, πολλοί από αυτούς έχουν ήδη προχωρήσει και στην αγορά πολυτελών ακινήτων που είναι και προαπαιτούμενο για την ένταξη σε καθεστώς προνομιακής μεταχείρισης.

Σημειώνεται ότι με βάση το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο η ελάχιστη επένδυση είναι στα 500.000 ευρώ και προβλέπεται φόρος 100.000 ευρώ τον χρόνο για κάθε “Non Dom” συν 20.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειάς του.

Επίσης και στο πρόγραμμα για τους συνταξιούχους του εξωτερικού που θέλουν να εγκατασταθούν στη χώρα μας, έχουν υποβληθεί 10 αιτήσεις κατοίκων από βόρειες χώρες όπως η Σκανδιναβία η Σουηδία η Δανία και η Γερμανία όμως. Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και συνταξιούχοι ομογενείς από την Αμερική και την Αυστραλία.

γράφει ο Γιώργος Αλεξάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook